2024. május 14. - Bonifác

A Jobbik nem paktál le a Fidesszel

A baloldali pártok gyengítése helyett a Fidesz az európai parlamenti (EP) választási kampányban is a Jobbik Magyarországért Mozgalmat támadja, emiatt a mozgalom semmilyen konzultációba nem bocsátkozik a Fidesszel sem most, sem a jövőben - jelentette ki Novák Előd.
2009. május 19. kedd 06:46 - HírExtra
A június 7-i EP-választásokat megelőző kampány bebizonyította, hogy a Jobbik támogatása folyamatosan nő, különösen vidéken - közölte a sajtófőnök, a Jobbiknak az Országos Választási Bizottságba delegált tagja sajtótájékoztatón.

Azt mondta, aktivistáik alig használták a kopogtatós módszert - az ajánlószelvényeket irodáikba vitték, illetve postaládáikba dobták a szimpatizánsok.

Hozzátette: a Fidesz igyekezett "elgyűjteni" előlük a szelvényeket.

Kérdésre válaszolva Novák Előd elmondta: mozgalmuk komoly bázist jelent a vidéki településeken, sőt még a rendőrség berkein belül is érdeklődnek irántuk. Emlékeztetett, hogy a Jobbik hétfőn együttműködési megállapodást írt alá a Tettrekész Rendőrszakszervezettel, amely - mint mondta - "a BRFK tiszthelyetteseinek 74 százalékát tudja maga mögött".

Az MTI megkeresésére a BRFK keddre ígért reagálást.
Novák Előd a sajtóértekezleten közölte azt is, hogy a Jobbik mindent megtesz a csendőrség visszaállításáért, illetve "a rendőri brutalitás" megfékezéséért.

A sajtófőnök bírálta a jelenleg Brüsszelben dolgozó magyar EP-képviselőket, mondván: egyetlen érdemi hozzászólásukra sem emlékszik.

A sajtótájékoztatót eredetileg Morvai Krisztinának, a Jobbik EP-listavezetőjének lakossági fóruma követte volna. Novák Előd elmondta, a listavezető betegsége miatt nem tudott eljönni: szombaton egy kecskeméti fórumon rosszul lett, allergiás panaszokkal kórházba szállították, időközben azonban már hazaengedték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását