2024. május 7. - Gizella

Mégsem lesz VW-Porsche?

Megtorpant a Volkswagen és a Porsche tervezett egyesülése, a Volkswagen ugyanis lemondta a hétfőre tervezett, legmagasabb szintű megbeszéléseket. A hivatalos indok szerint a kialakult helyzetben nem megfelelő a légkör a konstruktív tárgyalásokra.
2009. május 17. vasárnap 20:04 - HírExtra
- Ilyen körülmények között pedig nem engedhetjük meg a Volkswagen, illetve egyes vezetői lejáratását - érvelt a wolfsburgi konszern üzemi tanácsának elnöke. Bernd Osterloh ennek kapcsán azt hiányolta, hogy a Porschénak nincs világos koncepciója az összeolvadásra. Noha a Porsche régóta a Volkswagen fő részvényese, tavaly év vége óta pedig többségi tulajdonosa, a két gyár közötti viszony feszültté vált.

A Volkswagen korábban szembeszállt azokkal a törekvésekkel, hogy a Posche, részesedésének emelésével, a wolfsburgi cég teljes tulajdonosa legyen, és ezt a Volkswagenben kisebbségi részvénycsomaggal rendelkező alsó-szászországi tartományi kormány is minden eszközzel akadályozta.
 
Az esetleges fúzió terve a teljes felvásárlás alternatívájaként a közelmúltban merült fel, és a két gyár vezető képviselői tárgyalásokat is kezdtek erről. Ám a Volkswagen illetékesei újabban azzal vádolták a súlyos anyagi gondokba keveredett, stuttgarti székhelyű Porschét, hogy nem nyilatkozik egyértelműen szándékairól.
 
A Porsche üzemi tanácsának vezetője ugyanakkor a Volkswagent vádolta azzal, hogy aláásni igyekszik a mindenekelőtt sportkocsikat gyártó Porsche függetlenségét. Uwe Hück, a Porsche üzemi tanácsának vezetője hétfőre a Volkswagen elleni tiltakozó tüntetésre szólított fel. Értesülések szerint a viszály hátterében a többi között a két legfelső vezető, Ferdinand Piech, illetve a Porschét 1992 óta irányító Wendelin Wiedeking közötti ellentét, személyes rivalizálás is állhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását