2024. május 5. - Györgyi

Tárgyalják a részeg gyilkos ügyét

Megkezdődött szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon annak a férfinak a pere, aki tavaly júniusban a Nyíregyháza melletti Butykatelepen részegen úgy megvert egy idősebb, szintén ittas férfit, hogy az később a kórházban belehalt sérüléseibe.
2009. május 13. szerda 13:51 - HírExtra
A bíróság által ismertetett vádirat szerint a vádlott 2008. június 28-án a település szabadtéri rendezvényén vett részt, amelyen több sört és pálinkát is megivott, majd az áldozattal, valamint egy másik barátjával éjfél körül elindultak hazafelé. Útközben beszélgettek, majd egyikük háza előtt szóváltásba keveredtek. Ezután a vádlott többször megütötte a szintén ittas középkorú férfi fejét, aki a földre esett. Többször hasba rúgta, mielőtt a vádlott barátjának sikerült volna elráncigálna a már vérző férfitól, majd az út mellett hagyták.

A sérülthöz egy közelben lévő fiatal fiú hívott mentőt; az áldozatnak több zúzódás keletkezett az arcán, a mellkasán és a karján, valamint fejének hátsó részén, lépét pedig el kellett távolítani. A férfi később a gondos ápolás ellenére a kórházban meghalt. Az ismertetett igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint legalább hat ütés érhette a férfi testét, amelyek maradandó egészségkárosodást okoztak; a halál pedig a bántalmazás által okozott legyengült állapot, és az ezért fellépett tüdőgyulladás miatt következett be.

A vádlott a bíróságon elismerte: a bűncselekményt megelőzően valóban fogyasztott alkoholt, a sértettet pedig azért ütötte meg, mert az folyamatosan sértő megjegyzéseket tett az édesanyjára. A férfi azt állította, hogy a sértett a nap folyamán többször kötekedett vele, a viselkedése miatt pedig mások is megpróbálták megverni; utóbbi állítást azonban a bíróság nem tartotta megalapozottnak.

Az elhunyt férfi lánya a bíróságon elmondta: édesapja korábban pszichiátriai kezelés alatt állt és rendszeresen alkoholizált, de senkit sem bántott; viselkedésével azonban – betegsége miatt – valóban voltak problémák. A tettes elismerte felelősségét, valamint bocsánatot kért az áldozat jelen lévő családtagjaitól. A fiatal férfit halált okozó testi sértéssel vádolja a megyei bíróság, amely az ügyben a következő tárgyalást július elejére tűzte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását