2024. május 9. - Gergely

Roma petíció a Bajnai-csomag ellen

Petíciót küld a Miniszterelnöki Hivatalnak a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat tiltakozásul Bajnai Gordon miniszterelnök megszorító intézkedései ellen - közölte Farkas Félix, a kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-vel csütörtökön.
2009. április 23. csütörtök 21:54 - HírExtra
Az önkormányzat levelében a Bajnai Gordon által tervezett intézkedések, egyebek mellett az adók- és gyógyszerárak emelése, a szociálpolitikai támogatás eltörlése, a családi pótlék több évre való befagyasztása ellen tiltakozik a több mint hárommillió, mély szegénységben élő ember érdekében - mondta Farkas Félix.

A petícióban leírták, hogy ezen javaslatok, döntések etnikai hovatartozástól függetlenül több millió embert érintenek, lehetetlenítenek el, főként az éppen a létminimum alatt, illetve határán élőket. A kilátástalan helyzetet jelzik azok a történések, amelyek a családokat érik, hiszen az emberek fizetésképtelenné válnak, nem tudják fizetni a lakáshiteleiket, minimum százezer ember kerülhet utcára.

Megjegyezte: arra kérik a miniszterelnököt, hogy gondolja át a megszorításokat, csoportosítsa át a terheket, amennyiben szükséges, ellenkező esetben az egész országra kiterjesztik kezdeményezésüket, s akár a tüntetésig is elmennek a lakosság érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

borbála
2009. április 23. 23:04
Nemtudom, tudatossan döntik nyomorba az embereket?Már igy is sokan éheznek!Kinek jó ez?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását