2024. május 9. - Gergely

Tiszalöki gyilkosság: Az MSZP tájékoztatást vár

Tájékoztatást kért az országos rendőrfőkapitánytól és a rendészeti államtitkártól a tiszalöki gyilkosság ügyében Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.
2009. április 23. csütörtök 15:42 - HírExtra
A szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek csütörtök délután azt mondta: mindegy, hogy milyen származású volt az áldozat, ugyanis mélységesen megdöbbentőnek és elítélendőnek tartja a tiszalöki "orvtámadást, embertelen gyilkosságot", és a lehető legrövidebb időn belül el kell fogni az elkövetőt vagy elkövetőket.

Teleki László úgy fogalmazott: "méltatlan egy emberhez, ha lesben állva, galád módon oltják ki életét".

AZ MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: már kora reggel tájékoztatta a gyilkosságról Juhász Gábor államtitkár, aki elmondta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is bekapcsolódott a nyomozásba.

Teleki László közlése szerint tájékoztatást kért Bencze József országos rendőrfőkapitánytól is. A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott megjegyezte, az utóbbi időben egyre jobban elszaporodtak a romák elleni fegyveres, Molotov-koktélos támadások, amelyeknek halálos áldozati vannak, de az elkövetőket még nem találták meg.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az NNI hét hasonló ügyben nyomoz: a galgaszentgyörgyi, a piricsei, a nyíradonyi, a tarnabodi, a nagycsécsi, az alsózsolcai és a tatárszentgyörgyi támadások ügyében.

Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök délelőtt a még tartó helyszínelés eredményeiről nem kívánt nyilatkozni. Hangsúlyozta: emberölés bűntette miatt nyomoznak, s a munkában részt vesznek a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is.

Kóka Jenőt szerdán késő este lőtték le, amikor éjszakai műszakba indult volna a tiszavasvári gyógyszergyárba. Az 54 éves roma származású áldozatot szívtájékon érte a lövés, a riasztott orvosok és a mentők erőfeszítései ellenére a helyszínen életét vesztette. Kolompár Orbán bejelentette: az Országos Cigány Önkormányzat saját halottjának tekinti az áldozatot, és gondoskodik temetéséről.

Megdöbbenésének adott hangot a tiszalöki romagyilkosság helyszínén a családot felkereső Juhász Ferenc, az MSZP térségi egyéni országgyűlési képviselője és Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását