2024. május 17. - Paszkál

Mit hoz a jégkorong VB?

"Minőségi" kapus nélkül, ugyanakkor a hátvéd- és csatársorban kiváló játékosokkal vág neki a pénteken kezdődő svájci jégkorong-világbajnokságnak a cseh válogatott, míg a franciáknál - akik a magyarok ellenfelei lehetnek majd a kiesés elkerüléséért zajló harcban - hárman is megsérültek az utolsó napokban.
2009. április 22. szerda 10:30 - HírExtra
Az éremért induló cseheknél nem vállalta a szereplést Tomas Vokoun, a Florida Panthers sztárkapusa, így Martin Prusek lehet az elsőszámú portás. Az orosz szuperligában (KHL) érdekelt lett Dinamo Riga játékosa szerepelt már az NHL-ben, de nem tudott a tengerentúlon gyökeret verni.

A csatárok között ott lesz viszont a világ- és olimpiai bajnok, kétszeres Stanley Kupa-győztes Jaromir Jagr, valamint az ördöngösen cselező Ales Kotalik és Ales Hemsky, az Edmonton Oilers két ásza. A védőknél az emberelőnyös játékban parádés Marek Zidlicky, illetve a 2003-ban NHL-es főcsoport-döntőt vívó Karel Rachunek alkothat maradandót.

A franciáknál a felkészülés utolsó szakaszában súlyos vállsérülést szenvedett Teddy Trabichet, őt az újonc Gary Leveque helyettesíti. Julien Desrosiers boka-, Nicolas Besch csuklópanaszok miatt nem vállalja a vb-szereplést. A gallok alakulatában nem lehet ott az NHL-playoffban érdekelt Cristobal Huet (Chicago Blackhawks) sem.

A csehek a finnekkel, a norvégokkal és a dánokkal, míg a franciák a címvédő oroszokkal, a házigazda svájciakkal, valamint a 2010-es vb-t rendező németekkel szerepelnek egy csoportban. A kvartettek első három helyezettjei a 12-es középdöntőben, a negyedikek pedig a kiesés elkerüléséért lépnek pályára a vb második szakaszában.
A cseh keret:

kapusok: Lukas Mensator (Karlovy Vary), Martin Prusek (Dinamo Riga), Jakub Stepanek (Vitkovice)

hátvédek: Michal Barinka, Angel Krstev (mindkettő Vitkovice), Miroslav Blatak (Szalavat Julajev Ufa), Petr Caslava (Pardubice), Zdenek Kutlak (Ambri-Piotta), Ondrej Nemec (Karlovy Vary), Karel Rachunek (Dinamo Moszkva), Vladimir Sicak (Ceske Budejovice), Marek Zidlicky (Minnesota Wild)

csatárok: Petr Cajanek (Dinamo Moszkva), Roman Cervenka (Slavia Praha), Michael Frolik, Rostislav Olesz (mindkettő Florida Panthers), Ales Hemsky, Ales Kotalik (mindkettő Edmonton Oilers), Jaroslav Hlinka (Linköping), Marek Kvapil (Vitkovice), Zbynek Irgl, Josef Vasicek (Lokomotiv Jaroszlavl), Jaromir Jagr, Jakub Klepis (mindkettő Avangard Omszk), Jan Marek, Tomas Rolinek (mindkettő Metallurg Magnyitogorszk)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását