2024. május 6. - Ivett, Frida

Kóbor kutyákért fizet fejpénzt a város

Fejpénzt ígér minden leadott kóbor kutyáért Cserkaszi polgármesteri hivatala, amely így szeretne megszabadulni a város utcáit ellepő kutyafalkáktól.
2009. április 21. kedd 20:01 - HírExtra
A kóbor ebeket a közép-ukrajnai nagyváros köztisztasági hivatalánál lehet beszolgáltatni. Minden egyes leadott négylábúért 10 hrivnyát (kb. 300 Ft) fizet a polgármesteri hivatal – adta hírül kedden a liga.net internetes ukrán üzleti hírportál.

Az orgánumnak nyilatkozó Andrej Dzjuba helyettes polgármester a kóbor kutyák fizetség ellenében történő begyűjtésére buzdította a város lakóit. A tisztségviselő reményei szerint ezzel a kezdeményezéssel kezelhető lesz a gazdátlan ebek okozta probléma. Mint mondta, más ukrán városokhoz hasonlóan Cserkasziban is "katasztrófaközeli" a helyzet a csellengő állatokat illetően.

Dzjuba úgy vélte, a gondot elsősorban az ukrán parlament által 2006-ban elfogadott állatvédelmi törvény okozza, amely tiltja a kóbor állatok irtását. Ezért Cserkasziban – tette hozzá – kénytelenek voltak a helyi költségvetésből pénzt kiutalni kutyamenhely létesítésére.

A városban a múlt hónapban 88 kóbor kutyát sikerült befogni és sterilizálni. A köztisztasági hivatal dolgozói és helyi aktivisták napi átlagban két-három kutyát fognak be az állatok testi épségét nem veszélyeztető speciális hálók segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását