2024. május 6. - Ivett, Frida

Platini kritizálta Ukrajnát

Elégedetlenségét fejezte ki és kritizálta a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság előkészületeit a keddi, ukrajnai helyszínbejárásokon Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke.
2009. április 15. szerda 17:05 - HírExtra
A francia sportdiplomata szerint az infrastrukturális fejlesztések vontatottan haladnak.
A kétnapos bejáráson az UEFA elnöke Kijevben, Donyeckben, Dnyepropetrovszkban, valamint Lvovban tett látogatást, s a körút után elmondta: az Eb-rendezés szempontjából létfontosságú a kijevi - és a varsói - stadion átépítése, felújítása.

"Jelenleg még mindig csak vázlatok vannak, ahelyett, hogy haladnának az építkezéssel" - utalt Platini a kijevi helyzetre, hozzátéve, hogy azért az építkezéssel is haladnak egy-egy tervezett helyszínen.

Mindezzel együtt a pályázatban megjelölt hat város helyett, jelenleg csak háromnak van igazi esélye arra, hogy Eb-mérkőzést rendezzen.

"Május 12-én vagy 13-án, Bukarestben döntünk arról, mely városok vehetik ki részüket az Eb-rendezésből" - tette hozzá Platini, arra azonban még nem tudott választ adni, hogy milyen lesz a megoszlás: négy-négy, három-három, esetleg négy-kettő stadionnal számolnak a két országból.

"Erről az UEFA végrehajtó bizottsága határoz majd."Az infrastrukturális előkészületek Ukrajnában 17 milliárd, míg Lengyelországban 10 milliárd euróba kerülnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását