2024. május 14. - Bonifác

Berekesztették a nagygyűlést a Civilek

Nem sokkal kedden délután fél 6 előtt berekesztette Alkotmány utcai nagygyűlését a Civil Összefogás Fórum a fővárosban, a tömeg elindult a Köztársasági Elnöki Hivatal felé, az eredeti 5-6 ezer résztvevőből mindössze 1500-an maradtak a rendezvény helyszínén.
2009. április 14. kedd 18:08 - HírExtra
Az Alkotmány utcában fel akart szólalni Vona Gábor, a Jobbik elnöke, de a szervezők nem hagyták szóhoz jutni, arra hivatkozva, hogy ez nem pártrendezvény. Vona Gábor miután nem kapott szót, az emelvényhez lépett és azt mondta, a Magyar Gárda elnökeként kíván felszólalni, és elkezdett beszélni. A demonstrálók ekkor hátat fordítottak a színpadnak és az Alkotmány utca - Honvéd utca útvonalon elindultak a Budai Várba, hogy új választások kiírását követeljék Sólyom Lászlótól.

Vona Gábor eközben arról beszélt, hogy egy csődbe vitt ország gazdasági minisztere lett a miniszterelnök és "politikai őslények" kezében van hatalom; akik KISZ-tagok voltak, a jövőben semmilyen közéleti vagy politikai feladatot nem láthatnak el - jelentette ki. Vona Gábor beszédét a vonulók hangos pfujolással fogadták.

A rendezvényen korábban Wittner Mária (Fidesz) országgyűlési képviselő az Alkotmány utcában felszólalva azt mondta, új választást kell kiírni, erre van szüksége az országnak, hogy "egy kordon nélküli országban élhessünk". A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, 1989-ben szabadságot, biztonságos életet akartunk, de ebből "a kordon meg a Gordon valósult meg".

A demonstráció szervezői bejelentették, hogy tovább folytatják, amíg fel nem oszlatják a parlamentet. Közölték: végiggondolják azokat a jogi lehetőségeket, amelyekkel elérik, hogy az Országgyűlés feloszlassa önmagát.

Bajnai Gordon miniszterelnökké választásával kapcsolatban úgy fogalmaztak, "az MSZP-SZDSZ pártkatonái nem mehetnek szembe a nép akaratával", és az alkotmány szerint a hatalom a népé, ezért alkotmányos jogukkal élve minden nap nyomást gyakorolnak a kormányra és a parlamentre. Véleményük szerint alkotmányellenesen választották meg Bajnait miniszterelnökké és csak azért valósulhatott meg, mert "pártkatonák erősen ragaszkodtak a hatalomhoz" és amíg a szocialisták nem távoznak a hatalomból, Magyarország nem lesz független.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását