2024. május 25. - Orbán

Nincs tűz, nincs gond

Hatásos az április 8-án elrendelt tűzgyújtási tilalom, azóta folyamatosan csökken a szabadtéri tűzesetek száma - közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel hétfőn.
2009. április 13. hétfő 17:25 - HírExtra
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium április 8-ától rendelte el az országos tűzgyújtási tilalmat, mert az utóbbi időben a csapadékmentes időjárás és az emberi gondatlanság miatt jelentősen megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma.
    
Szentes György ismertetése szerint a tilalom előtt naponta  mintegy 200 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, április 9-én még 166, április 12-én vasárnap viszont már csak 96 ilyen esemény történt.

    
Rámutatott: a felhívás hatására fegyelmezettebbek lettek az emberek.
    
Nagyobb tűzeset csak Szántód mellett történt, ahol pénteken a nádasok égtek. Ezen kívül csak kisebb területű szabadtéri tüzek voltak, lakott terület sehol sem került veszélybe.
    
Szentes György kiemelte, fokozottan kérik a lakosságot, hogy mozgó közlekedési járműből ne dobjanak ki égő cigarettát, mert ez okozhat hasonló tűzeseteket.
    
A tűzgyújtási tilalom szerint tilos tüzet rakni erdőkben és a szélüktől számított 200 méteren belül, az erdőkben kijelölt  tűzrakóhelyeken, valamint a vasutak és közutak mellett. A családi házak kertjeiben azonban el szabad égetni a gazt, az önkormányzat rendeletének megfelelő szabályok betartásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását