2024. május 25. - Orbán

Direkt szúr ki a romákkal a közfoglalkoztatás?

A Somogy Megyei Területi Cigány Önkormányzat kabinetvezetője szerint újabb lehetőségtől esett el a roma társadalom - írta pénteken a Somogyi Hírlap.
2009. április 10. péntek 10:56 - HírExtra
Bogdán Péter a megyei napilapnak azt mondta: a közfoglalkoztatás-szervezői állások várományosai közül éppen azokat hagyták ki - azaz a romákat -, akik valóban összekötő kapocs lehetnének.

Szerinte a fő probléma, hogy csak nevében pályázat a pályázati felhívás, ugyanis nincs igazi versenyhelyzet, mert nem sokból választanak, hanem egyszerűen kijelölnek erre embereket.

Bogdán Péter kifejtette, azt szerették volna, hogy a közfoglalkoztatás-szervezői hálózatba lehetőleg kerüljön be roma származású - nyilván, aki a pályázati feltételeknek is megfelel -, mivel a közfoglalkoztatási program leginkább a romákat érinti.

"Ám - leszámítva egy-két kistérség vezetőjét - nem látunk fogadókészséget" - mondta az önkormányzat kabinetvezetője, hozzátéve: etikátlannak tartják a felosztás módját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását