2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lezsákék is beszállnak

A Nemzeti Fórum csatlakozik a Civilek a Demokráciáért elnevezésű vasárnapi budapesti demonstrációhoz, amelynek résztvevői előre hozott országgyűlési választásokat követelnek - mondta Lezsák Sándor, a szervezet elnöke a politikai egyesület szombati munkaértekezletének nyilvános részén.
2009. április 4. szombat 16:40 - HírExtra
Az egyesület tisztségviselőinek tartott zárt tanácskozáson megszavazták a Lezsák Sándor által felolvasott politikai nyilatkozatot. Ebben az áll, hogy a demonstráció "az ország, a nemzet, a magyar közösség cselekvő önrendelkezéséért" érzett felelősség megnyilvánulása, ami "azt jelenti, hogy a társadalom többségének kell kikényszeríteni az előre hozott országgyűlési választást".

Az egyhangú többséggel megszavazott nyilatkozat azzal indokolja az előre hozott választások szükségességét, hogy az élet "erkölcsi, szellemi közösségi alapjainak és értékeinek megőrzésével szemben az ország kiszolgáltatottsága, elszegényedése és a nemzeti erők szervezett rombolása immár elviselhetetlen".

Lezsák Sándor (az Országgyűlés jelenlegi egyik alelnöke) 2004. november 15-én jelentette be, hogy Nemzeti Fórum néven alakít egyesületet a Lakitelek munkacsoport. A politikus azt követően döntött az egyesület megalakítása mellett, hogy több politikustársával együtt kivált az MDF-ből. Néhány nappal később a tizennégy, már független képviselő Nemzeti Fórum néven bejelentette frakcióalakítási szándékát a házelnöknek.

Ezzel kapcsolatban Szili Katalin közölte: a házszabály alapján a pártok képviselőcsoportjain kívül létrehozott más csoportok nem minősülnek frakciónak.
A szombati munkaértekezleten a mostani állapotokat "rendkívüli történelmi helyzetnek" nevezve Lezsák Sándor kijelentette: "a Nemzeti Fórum a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséggel megújítandó választási, politikai együttműködésben látja esélyét annak, hogy a több mint két évtizeddel ezelőtt Lakitelken megfogalmazott nemzeti törekvések megvalósuljanak".

A zárt ülésen előadást tartott Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Az országos munkaértekezletre várták az előzetes egyeztetések szerint Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét is, ám végül egy szombati telefonos egyeztetés után úgy döntöttek, hogy ő egy későbbi, még nem véglegesített időpontban tart előadást az egyesület tisztségviselőinek - tájékoztatta a Nemzeti Fórum munkatársa az MTI-t.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását