2024. május 7. - Gizella

Kezdődik a fesztivál!

A 18. alkalommal megrendezett tavaszi tárlattal vasárnap megkezdődött a Debreceni Tavaszi Fesztivál április 11-ig tartó programsorozata.
2009. március 15. vasárnap 18:18 - HírExtra
A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban 77 alkotó csaknem 150 festményét, grafikáját tekinthetik meg az érdeklődők. Halász János, Debrecen kulturális alpolgármestere, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke a tárlat megnyitásakor arról beszélt, hogy "ami a képzőművészetben látható, azt nem a központi kormányzat biztosítja, a lehetőségeket az önkormányzatok teremtik meg".

A politikus szerint fontos lenne, ha mindebből a kormányzat is kivenné a részét, és megteremtené a kortárs magyar képzőművészet bemutatkozási lehetőségeit. Úgy vélte, valódi állami műtárgyvásárlási keret létrehozására lenne szükség, ezzel ma még adós a kormányzat a közösségeknek.

A debreceni tavaszi tárlattal egyidejűleg megkezdődött az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál.
Az április 11-ig tartó, rendkívül színes programsorozat keretében egyebek között az idén is megrendezik a francia filmeket bemutató Frankofón Filméjszakát, a Madách Színház előadásában bemutatják a Macskák című musicalt, és Debrecenben ismét közönség elé lép a Mojszejev Táncegyüttes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását