2024. május 11. - Ferenc

Hogyan? Háziőrizetben a volt kormányfő!

Három napra házi őrizetbe helyezték vasárnap Lahor városában a pakisztáni ellenzék vezetőjét, volt kormányfőt, Navaz Sarifot - közölték pártjának tisztségviselői.
2009. március 15. vasárnap 09:55 - HírExtra
Mindez nem sokkal azelőtt történt, hogy Sarif beszédet mondott volna egy tiltakozó nagygyűlésen, az úgynevezett "nagy menetelésen", amely Karacsiból indult a fővárosba, Iszlámábádba. A tervek szerint hétfőn érkezik meg a menet a fővárosba, ahol a résztvevők ülősztrájkot tartanak a parlament épülete előtt. Navaz Sarif házát rohamrendőrök veszik körül. Házi őrizetbe helyezték az ellenzéki vezető fivérét, Sabhaz Sarifot és más párttisztviselőket is.

Sarif nemrég csatlakozott pakisztáni jogászok és más ellenzéki pártok országos tüntetéssorozatához, amelyen követelik az egy éve hatalomra jutott polgári kormánytól, hogy helyezze vissza állásába a korábbi, Pervez Musarraf vezette katonai rezsim által eltávolított bírókat, köztük a legfelsőbb bíróság elnökét.

Navaz és Sabhaz arra kérték a lakosságot: tiltakozzanak a legfelsőbb bíróság február 25-én hozott döntése ellen, amellyel kizárták őket a politikai életből. A hatóságok ezután megfenyegették a volt miniszterelnököt, hogy eljárást indítanak ellene "lázadás" címén. Navaz Sarif szerint a bírósági határozatot Aszif Ali Zardari államfő sugalmazta, aki így akarta ellehetetleníteni politikai ellenfeleit.

Aszif Ali Zardari államfő szombaton tárgyalást javasolt Navaz Sarifnak a feszültség csökkentése érdekében. Sarif nem mutatott túl nagy lelkesedést a javaslat kapcsán, mivel inkább a miniszterelnökkel tárgyalna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását