2024. május 27. - Hella

Óriási blama: szétszéled az MDF

Az MDF-es Hock Zoltán lemondott elnökségi tagságáról, képviselőtársa, Pettkó András pedig kilépett a párt EP-választási kampánystábjából.
2009. március 12. csütörtök 14:32 - HírExtra
Hock Zoltán az MTI-nek csütörtökön elmondta: a pártból ugyan nem lépett ki, de a szerdai elnökségi ülésen bejelentette, hogy lemond elnökségi tagságáról. Mint mondta, nem értett egyet a párt EP-listájával és irányváltásával, ezért döntött úgy, hogy a továbbiakban nem vesz részt az elnökség munkájában.

"Ha az ember valamit jó lélekkel, szívvel nem tud támogatni, nem tud segíteni, akkor az a tisztességes, hogyha lemond" - jelentette ki. Elmondta azt is: Pettkó András azt jelentette be a szerdai ülésen, hogy kilép az MDF EP-választási kampánystábjából. Hock Zoltán közölte: Pettkó András a kampánystábban az ajánlószelvény-gyűjtésért felelt volna.

Pettkó András nem támogatta a párt EP-listáját, bár az országos választmányi ülés előtt, még szombaton úgy nyilatkozott: bármi legyen is a választmány döntése, az MDF-nek azért kell küzdenie, hogy minimum egy képviselőt az Európai Parlamentbe juttasson.

A szerdai elnökségi ülés után az újságíróknak Herényi Károly frakcióvezető nyilatkozott, aki elmondta: az MDF elnöke azt javasolta, hogy az országos választmány június 13-ára, az EP-választás utánra hívja össze a párt országos gyűlését.

Hozzátette: a gyűlésen Dávid Ibolya, az MDF elnöke bizalmi szavazást kér majd maga ellen a küldöttektől a 2010-es választások előtt. Mint mondta, a gyűlés témája lesz a párt felkészülése a 2010-es választásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását