2024. május 11. - Ferenc

Íme a legjobb Deszka

Úgy látszik tanulunk: az idei, sorrendben harmadik volt a legjobb Deszka Fesztivál" - mondta Vidnyánszky Attila vasárnap este, a Deszka (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztivál záró produkcióját megelőzően az MTI-nek.
2009. március 8. vasárnap 21:22 - HírExtra
A debreceni Csokonai Színház igazgatója szerint mind az előadások színvonalát, mind a szakmai programokat, mind a nézőszámot tekintve kiemelkedett az idei programsorozat, amelyen 8 nagyszínpadi és 18 stúdió-, illetve kamaraszínházi produkciót láthatott a közönség.

A szinte valamennyi teltházas előadásra, szakmai vitára a helyieken kívül sokan érkeztek Budapestről és külföldről is.

"Igazi szellemi pezsgést jelentett az idei Deszka" - vonta meg a fesztivál gyorsmérlegét az MTI kérésére a színidirektor.

Közlése szerint a fesztivál vendégei között voltak spanyolok, lengyelek, szlovákok, románok és oroszok. Utóbbiak példaértékűnek nevezték a debreceni Deszkát, náluk ugyanis - mint kiderült - nincs a kortárs műveknek ilyen fesztiválja.

Most először román nyelvű előadást is láthatott a debreceni közönség, amivel a Deszka hagyományt teremtett. A jövőben ugyanis minden évben kiválasztanak egy külföldön bemutatott magyar darabot, amely meghívást kap a fesztiválra. Ezzel is ösztönözni szeretnénk a kortárs magyar művek külföldi színre vitelét - mutatott rá Vidnyánszky Attila.

A Deszka zárónapján, vasárnap a fesztivál díszvendégével, Hubay Miklós Kossuth-díjas íróval, a kortárs magyar dráma kiemelkedő alakjával beszélgetett életművéről Szakonyi Károly író.

Az idei fesztivál záró programjaként Hubay-Ránki-Vas: Egy szerelem három éjszakája című művét mutatta be a debreceni Csokonai Színház társulata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását