2024. május 14. - Bonifác

Döbbenetes részletek! Egy nő miatt ölték meg Cozmát!

Egy lány miatt kellett meghalnia a Veszprémben meggyilkolt kézilabdázónak, Marian Cozmának, a legnagyobb román sportnapilap mai összeállítása szerint - jelenti a HavariaPress.
2009. március 7. szombat 17:00 - HírExtra
A Gazeta Sporurilor szombati cikke szerint nem volt véletlen, hogy éppen Marian Cozma esett áldozatul a brutális támadásnak: a lány barátjának fivére, egy befolyásos vállalkozó kimondottan az ő megleckéztetésére hívta a tetthelyre Sztojkáékat. A lap újságírói a tragédia óta többször is jártak Veszprémben, s információik alapján azt feltételezik, hogy egy - állítólag alvilági kapcsolatokkal rendelkező - ismert veszprémi vállalkozó nőismerőse provokáltatta február 8-án az MKB Veszprém KC világhírű beállósát, egy tisztázatlan hátterű nézeteltérésük miatt.

A sportnapilap szerint az incidens úgy indult, hogy a nő valamiért sértegetni kezdte a kézilabdást, aki erre állítólag felpofozta őt. Ezután a kézilabdás társai elsimították a konfliktust, egy órával később viszont mintegy 25 cigány férfi jelent meg a lokálban, akiket - a lap cikke szerint - a Cozma által megütött nő barátja és fivére hívott oda. Feltevések szerint a banda tagjai nem ölni érkeztek, csak azért, hogy ráijesszenek a román beállósra, akit érkezésük után egyből provokálni kezdtek.

A román először nem reagált, de végül addig bosszantották, amíg ő is visszalökött - meséli a lapban az egyik szemtanú. Erre a jelre várhatott a társaság: ütni kezdték a sportolót, majd az utcára kergették, ahol halálra késelték. A gyilkossághoz feltehetőleg az vezethetett, hogy a támadókat váratlanul érte Marian Cozma visszavágása, és ez feldühítette őket.

A cikk emlékeztet arra is, hogy állítólag minden villámgyorsan történt: rendőrök megállapításai szerint aközött, hogy Marian lent táncolt, és hogy megkéselve meghalt fent a járdán, mindössze 64 másodperc telt el. Ahogyan azt többen is elmondták az újságíróknak, Marian ismerősei azt az üzletembert tartják a gyilkosság kitervelőjének, aki akkor este a lokálba hívta a támadókat. Az újság úgy tudja, hogy a férfi - aki jogi egyetemre járt, de azt nem végezte el - gyakran mutatkozik rendőrségi vezetők, ügyvédek, bírók és politikusok társaságában, de jó kapcsolatban áll a Balaton környéki cigánymaffiával, amelynek tagjai Mariant megölték. A lap informátorai szerint a beszédhibás férfi megalomániával próbálja kompenzálni magát komplexusaiért, ezért is hívott minél több embert Cozma ,,megijesztéséhez", hogy ezzel is mutassa mindenkinek: ő a főnök a városban. Öccse barátnőjéről, a Cozma által állítólag megütött nőről az újság úgy tudja: noha az anyja a rendőrségnél dolgozik, ő maga korábban prostituált volt Olaszországban.

A lap néhány informátora tudni véli azt is, hogy Cozmának korábban volt egy futó kalandja a nővel, s nem kizárt, hogy a vállalkozó részben e korábbi kaland miatt akarta megleckézteti a sportolót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását