2024. május 14. - Bonifác

Hajsza a gyerekgyilkos után

Különleges rendőri alakulatok bevetésével üldöznek az egyesült államokbeli Clevelandben egy férfit, aki helyi idő szerint csütörtökön este megölt négy gyereket és a feleségét.
2009. március 6. péntek 14:52 - HírExtra
Rendőrségi vezetők szerint évek óta nem történt ennyire brutális gyilkosság a közel félmillió lakosú városban. "Láttam már egyet s mást, de ez a vérengzés minden eddiginél durvább" - mondta pénteken Michael McGrath clevelandi rendőrfőnök. A 3 és 14 év közötti gyerekek és az asszony vérbe fagyott holttestét a család otthonában, egy kétlakásos ház felső szintjén találták meg különböző helyiségekben. Egy gyereket lőtt sebekkel kórházba szállítottak, állapota kritikus.

Az ötszörös gyilkosság pontos körülményei még nem ismertek. Valószínűleg egy családi vita fajult lövöldözéssé. A felnőtt áldozat az emberölésekkel gyanúsított, szökésben lévő férfi felesége. Nemrég házasodtak. A 33 éves férfiról a rendőrség kiadott egy fényképet. "Voltak szemtanúk" - mondta egy szóvivő. Hozzátette: éppen ezért a nyomozók biztosak benne, hogy a keresett férfi a tettes.

A gyanúsított a feltételezések szerint gyalogosan menekül. Nagy erőkkel keresik, helikoptereket is bevetettek, és átkutatják a közlekedési vállalat minden egyes buszjáratát. "Ez az ember az egész közösséget veszélyezteti. Kézre kell keríteni" - jelentette ki a rendőrfőnök. "A legjobb az lenne, ha azonnal feladná magát" - mondta Michael McGrath újságírók előtt.

Az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint a helyszínen, a ház körül vont rendőrségi kordonnál megjelent egy férfi, aki azt mondta, hogy a tévében bemutatott fényképen ráismert arra a férfire, akivel egyik lánya nemrégiben összeházasodott. Elmondta: a lánya és annak három gyermeke közös háztartásban él a másik lányával és annak két ikergyerekével. "Nekem azt mondták, hogy meghalt mindkét lányom, és az unokáim is halottak" - mondta a férfi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását