2024. május 14. - Bonifác

A csehek beszóltak: "A magyarok egy apró lepény lettek"

A cseh emberi jogi miniszter szerint a szlovák politikusok számára nem okozhat problémát, hogy a történelem alapján megértsék a magyarok érzéseit és megpróbálják túltenni magukat a bonyolult szlovák-magyar viszonyon.
2009. március 7. szombat 15:33 - HírExtra
"A magyarok elvesztették nagy országukat és a térképen egy apró lepény lettek" - mondta Michael Kocáb szombaton Pozsonyban a TASR szlovák hírügynökségnek. "Ezt a problémát már az első (csehszlovák) köztársaság idejéből ismerem" - jegyezte meg Kocáb. Úgy véli hosszú távú vitáról van szó, amelynek meghaladására nagy adag kölcsönös türelemre és megértésre van szükség.

"A magyaroknak pedig meg kell érteniük, hogy a szlovákok soha nem mondhatnak le arról, amit megszereztek. Bármennyire is logikusnak tűnnek a két állam közti viták, az lenne a legjobb, ha egy nagyvonalú gesztussal lezárnák azokat" - mutatott rá az ismert cseh rockzenész, emberi jogi miniszter.

Éppen a "nagyvonalúság" az az áru, amely Közép-Európában napjainkban "hiánycikknek" számít. E nélkül azonban a magyar-szlovák kapcsolatoknak "nincs hová fejlődniük" - fejtette ki véleményét a cseh emberi jogi miniszter. Szerinte a másik változat csak az lehet, hogy a magyar-szlovák viszony drámai módon megromlik, s ennek eredménye sosem lehet kedvező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

hazafi
2009. március 7. 18:18
Ehez a nemzetgyalázó kijelentésre miért nem reagálnak a mi korrupt vezetőink.Meddig tűrjük a magyargylázást, a mi földünkön élnek,trianon régen lejárt vissza a magyar területeket,és mi leszünk európa urai,nem a minket tönkretevő unió.Ha békésen nem megy vegyük el erővel."A Magyar név újra szép lessz,méltó régi jóhíréhez"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását