2024. május 13. - Szervác, Imola

Ellepi a szemét a várost?

Bezár a harkányi szeméttelep júliusban, s mivel új nincs helyette, egyelőre nem tudni, hova kerül negyvenegy baranyai település hulladéka - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.
2009. március 6. péntek 09:07 - HírExtra
A szeméttelepet azért kell bezárni, mert a jogszabályok szerint július 15-től kizárólag az uniós előírásoknak megfelelő szilárdhulladék-lerakók üzemelhetnek, a szigetelés nélküliek nem.

Az érintett negyvenegy baranyai település hulladékszállítását végző Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. egy új létesítményt tervez a harkányi telep szomszédságában. A félmilliárd forintos beruházáshoz jogerős építési engedélyük van, de a kivitelezést nem tudja megkezdeni, mert a várostól még nem kapta meg az önkormányzati telek értékére, a jelzálogjog bejegyzésére vonatkozó nyilatkozatokat.

Bédy István, Harkány polgármestere szerint tisztázásra vár, hogy a beruházás hogyan érinti a lakosságot és az önkormányzatot, valamint a telep üzemeltetésének költségei miként befolyásolják a szolgáltatási díjakat - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását