2024. május 2. - Zsigmond

Konferencia a majmokról és az emberről

Charles Darwin angol természettudós születésének 200. évfordulójáról kétnapos konferencián emlékeznek meg március 6-án és 7-én Győrött - mondta a főszervező az MTI-nek.
2009. március 1. vasárnap 08:20 - HírExtra
Szabó Péter tájékoztatása szerint tudós egyházi személyiségek és világi professzorok és akadémikusok tartanak előadásokat a darwinizmus és a fajkeletkezés összefüggéseiről, az ember evolúciójáról, a növényvilág fejlődéséről. Szó lesz a hit és tudás kapcsolatáról, továbbá arról is, miként ítéli meg a biológia napjainkban a darwinizmust.

A konferencia fővédnöke Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora - közölte a főszervező, aki az egyetem győri Apáczai Csere János Karának docense. A konferencia rendezését az Apáczai kar és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium közösen vállalta.

A rendezők megosztják egymás között a helyszíneket is: március 6-án pénteken a programoknak a kar, szombaton a bencés gimnázium díszterme ad helyet. Utóbbiban a konferenciához kapcsolódó kiállítás is nyílik Darwin egykori lakóhelyén, a kenti Downe-ben készült fotókból, a tudós nyomtatásban megjelent munkáiból és a bencés gimnázium demonstrációs anyagából.

Charles Darwin A fajok eredete című korszakos jelentőségű műve 1859-ben jelent meg. Ebben a munkájában fejtette ki először azt a később róla elnevezett tudományos elméletet, amellyel az élővilág fejlődését, a fajok kialakulását magyarázta. Az ember származásáról írt másik főművét 1871-ben adták ki. Munkássága fontos szerepet töltött be a tudományos biológia megteremtésében - hangoztatta Szabó Péter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását