2024. május 25. - Orbán

Fábiánnét nem hívták meg

Fábiánné Rozsnyói Katalin azt állítja, hogy senki nem hívta őt meg a hétvégén induló sevillai kajak-kenu edzőtáborral kapcsolatos csütörtöki szövetségi sajtótájékoztatóra
2009. február 27. péntek 15:08 - HírExtra
- amelyen Storcz Botod szövetségi kapitány mellett több keretedző is ott volt -, pedig vasárnap ő is útra kel csoportjával Spanyolországba. Schmidt Gábor főtitkár szerint ugyanakkor meghívták a mesteredzőt.

"Több okból sem voltam ott - mondta az MTI érdeklődésére Fábiánné. - Mivel hétfőn a szövetség sajtófőnökével találkoztam, de nem szólt, s más úton sem kaptam meghívást, így abszolút illetéktelenként mit kerestem volna ott? De elárulom, ha hívnak, sem megyek el, mert oda csak az exkluzív edzőket hívták meg. Én pedig pillanatnyilag nem vagyok érdekes, vissza vagyok minősítve."

Arra a kérdésre, hogy ha hívják, miért nem ment volna el, azt válaszolta: "Az ilyen, edzőtáborozás előtti tájékoztatónak semmilyen értelme nincsen. Ezek az alkalmak leginkább azoknak az embereknek fontosak, akik bármi áron, de a kamerák elé akarnak kerülni."

"Harminckettedik éve edzősködöm, talán elmondhatom, számos sikert is elértem tanítványaimmal, de erről a téli időszakról soha nem volt mondanivalóm a média részére. Ezért soha nem is jelentem meg ezeken a találkozókon. Ilyenkor még mindenki azt mond, amit akar, azután a versenyeken úgyis kiderül, ki mit végzett el a téli hónapok során."

Fábiánné most egy vegyes csapattal készül, amelyben egyaránt megtalálhatók a Pekingről lemaradtak és az egészen fiatal tehetségek. "Csak jó dolgokat mondhatok róluk! Azt, hogy egyik sem volt beteg, hogy minden szempontból vigyáztak magukra, hogy egyetlen edzést sem hagytak ki. Ha bárkinek bármi gondja-baja volt, az legfeljebb rám tartozik. Szóval összességében nagyon elégedett vagyok - fogalmazott, a háromhetes, sevillai központi edzőtáborral kapcsolatban azonban már aggodalmát fejezte ki. - A pénteki utolsó edzés után elballagtam a patikába és kiváltottam két doboz Eleniumot, hogy ha lesznek gondok, amelyek felizgatnának, hát legyen mihez nyúlnom.

Sevilla alapvetően nagyon jó hely, ebből induljunk ki. Az edzéslehetőségek minőségét illetően viszont komoly aggodalmaim vannak. Többször voltam már ott, ezért merem kijelenteni: az adott vízfelület nem képes elnyelni annyi embert, amennyien egyidejűleg ott lesznek. A mi alapvetően népes csapatunknak ugyanis számos ország kajak-kenusaival, illetve evezőseivel is kell majd osztoznia a lehetőségen, s könnyen tumultuózus jelentek adódhatnak.

Az sem kizárt, hogy a lányok még csak ellesznek a vízen, de a motorcsónakos követés már nehéz, vagy olykor egyenesen megoldhatatlan feladatot jelent majd."
Az edzőtáborban ott lesznek Fábiánné korábbi tanítványai is - köztük Kovács Katalin és Janics Natasa -, de szerinte ez a tény nem okoz majd különösebb nehézségeket.
"Bár kétségtelen, hogy a folyosókon éppen úgy kerülgetnünk kell majd egymást, mint a vízen. Majd igyekszem úgy tenni, mintha ott sem lennék..." - mondta.

Végül azért elárulta, hogy szívesen utazik Spanyolországba. "A hazai körülményekhez képest összehasonlíthatatlanul jobb viszonyok között készülhetünk majd. Más kérdés, hogy San Diego egészen más kategóriát képviselt. Ismétlem azonban, a lényeg a melegvízi lehetőség, amit igyekszünk a lehető legjobban kihasználni. Arra azonban számítok, hogy akár az edzések időbeosztásánál, akár a konkrét vízfelületnél bármikor nem várt gondokkal találkozhatunk. Ezeket a plusz nehézségeket azonban eddig még mindig sikerült villámgyors változtatásokkal, improvizációkkal megoldani. Ha pedig egyszerre túl sok feszültség jönne össze, akkor sem sodornak majd el az események. Legfeljebb bekapok egy-egy Eleniumot, s csinálom tovább a dolgomat."

Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára a távirati iroda érdeklődésére pénteken kora délután azt mondta, hogy meghívták Fábiánnét a csütörtöki sajtótájékoztatóra, ő azonban jelezte, hogy nem megy el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását