2024. március 19. - József, Bánk

Micsoda szépség! A medencék királynője

Féltávhoz érkezett a HírExtra legdögösebb magyar sportolólányokat felvonultató sorozata! A hatodik helyen ráadásul nem is akárki szerepel: a medencék királynője, a női póló arca, Drávucz Rita.
2009. február 19. csütörtök 07:29 -
Nem is lett volna fair, ha a legszebb hazai sportolónőket összegyűjtő listánkon nem szerepelt volna vízilabdás. Elvégre ha az erősebb nemről készítettünk volna hasonló listát (készítsünk?), akkor a pólósaink alighanem uralták volna a lajstromot. Persze lányaink között is válogathattunk volna, hiszen a magyar pólóslányok messze a legszebbek más nemzetbeli társaikhoz képest.

Szépek közt a legszebb

Drávucz Rita azonban – ha lehet –, akkor még közülük is kitűnik mindig ragyogó mosolyával. A pekingi olimpia előtt például a harmadik legszexisebbnek találták az olimpiára nevezett hölgysportolók közül egy nemzetközi internetes szavazás résztvevői. Ez pedig nem semmi.

Főleg ha hozzátesszük, hogy Rita mennyire szerény maradt még a 2005-ös világbajnoki cím ellenére is. Persze egy olyan lány, aki imádja Budapestet, a csirkepörköltet nokedlivel és az autóvezetést nem is lehet nagyképű: ezt társai is megerősítették.

Szolnoktól Itáliáig

„Rita a legnagyobb játékos a világon” – mondta róla egy egykori csapattársa, és ellenfele, az olasz válogatott kapusa, Elena Gigli. – Ő egy bajnok, fantasztikus amit a vízben csinál, nagyon jól megértjük egymást, és sokat tanulunk tőle! – áradoznak róla az itáliai játékoshoz hasonlóan még jó páran.

A szolnoki születésű lányról még szülővárosában kiderült, hogy szinte bárhova is állítják a medencében mindenhol megállja a helyét. Kecskeméten aztán mindent megtanult a pólóról, amit meg lehet – a hazai női vízilabda fellegvárának számító Szenteshez már egyfajta univerzális játékosként érkezett, nem is kellett sokat várnia, hogy alapemberré váljon a felnőtt válogatottban. Közben pedig belevágott a nagy kalandba is, a legerősebb női vízilabda bajnokságban, az olasz első osztályban játszik 2000 óta.

Ott volt Athénban, ott volt Pekingben és talán ott lesz még Londonban is – bár ezt még nem döntötte el. De miért ne lenne ott? Hiszen még akkor is egy fiatal vízilabdás lány lesz. Aki mellesleg mindent tud a pólóról, amit egy szép magyar leányzó tudhat…

A HírExtra legdögösebb sportolónőket összegyűjtő listáján:


Drávucz Rita
sportág: vízilabda (balszélső)
született: 1980. április 14., Szolnok
súly, magasság: 65 kg, 180 cm
amit imád: tyúkhúsleves, U2, víz minden mennyiségben.
6. Drávucz Rita (vízilabda)
7. Filipovics Anita (röplabda)
8. Krivacsevics Tijana (kosárlabda)
9. Mohamed Aida (vívás)
10. Barta Nóra (műugrás)

Celebráta: 6/10. Érdekes, hogy a felsorolt szépségeink közül nem egy keresi a kenyerét Itáliában. Drávucz Rita is bejátszotta már szinte egész Olaszországot, s mindenhol kedvencként kezelték a szurkolók. Egy csomó hasonló „szépségversenyen” remekelt már. Igazi ismertségre tett szert kis országunkban, s akár világsztár is lehetne, ha egy kicsit szélesebb körben is ismertebb sportágban lenne királynő. Hogy modellkedhetne is? Ezt nagyjából mindegyik a listánkon szereplő szépségről elmondhatnánk. Ritáról pedig még annál is jobban...

Ha kíváncsiak arra, hogy mely dögös sportolólányok szerepelnek a HírExtra listájának első felében, akkor mindenképpen kövessék figyelemmel cikkeinket. Következnek ugyanis a legszebbek!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását