2024. május 2. - Zsigmond

Barbie-miniszterelnök

Gazdasági válság ide, német recesszió oda, Angela Merkel kancellár sikeresebb mint valaha. Ezt nem csak a német politikai népszerűségi mutatók jelzik, hanem a Mattel cég Barbie részlegének jubileumra készülő részlege is: ugyanis az évforduló alkalmából Me
2009. február 9. hétfő 13:00 - Pásztor Balázs
Nem tudjuk, hogy nálunk a fiúk mikor fognak G.I. Joe vs. Kobra helyett Gyurcsány vs. Orbán figurákkal játszani, de az biztos, hogy a politika iránt fogékony német gyermekek még az évben kézhez kaphatják kedvenc politikusuk babáját. Az Angela Merkelről mintázott figura ugyan nem 52, hanem 22 évesnek néz ki, és haján (meg levehető elegáns viseletén) kívül más nem nagyon emlékeztet valós mintájára, de a cég így is nagy bevételt jósol az ötletből.



Ambiciózus, határozott, ugyanakkor érzékeny nő. Szerettük volna a kislányoknak követendő példaként bemutatni Merkelt - mondta a Mattel szóvivője, aki szerint ezzel lépéssel megszűnhet az a negatív sztereotípia, miszerint a Barbie csak „üresfejű, csini szőke cicababákat” gyárt. Első nekifutásra hetvenezret gyártottak a mini-Merkelből, de további megrendelésekre számítanak.
Forrás: HirExtra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását