2024. május 2. - Zsigmond

Megint ez a lány nyert!

Az amerikai Serena Williams negyedszer nyerte meg a női egyest az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a szombati döntőben 58 perc alatt legyőzte az orosz Dinara Szafinát.
2009. január 31. szombat 16:07 - Hírextra
A két finalista eddig hatszor találkozott egymással, a második helyen kiemelt amerikai 5-1-re vezetett kettejük párharcában. A csata külön érdekessége volt, hogy a győztes hétfőn biztosan átveszi a WTA-világranglista első helyét a szerb Jelena Jankovictól.

A női döntő - amelyből az elsőt 1922-ben rendezték az ötödik kontinensen - az ifjabbik Williams-nővér elképesztő fölényével kezdődött. A negyedik melbourne-i trófeájára hajtó sztár háromszor is elvette riválisa adogatását, és mindössze 8 pontot veszítve, 21 perc alatt 6:0-ra besöpörte a nyitójátszmát.

A második felvonásban aztán Szafina rögtön brékelt, ám a párosban testvérével, Venusszal pénteken diadalmaskodó ellenfele nyomban egyenlített, sőt, 4:1-re elhúzott. A volt világelső Marat Szafin húga a 12. gémben tudta először hozni a saját szerváját (4:2), innentől azonban ismét az amerikai akarata érvényesült, aki végül összességében három játékot veszítve győzött. Serena Williams 2003, 2005 és 2007 után negyedszer nyerte meg a női egyest Melbourne-ben, és tizedik Grand Slam-sikeréért kétmillió ausztrál dollárt (280 millió forint) kapott.

Serena Williams:
"Egyszerűen imádok itt játszani. Dinara fényes jövő előtt áll, keményen üt, úgyhogy mindent beleadtam a mai meccsbe."

Dinara Szafina:
"Nemigen van mit mondanom, elvégre egy órát sem töltöttem odakinn. Gratulálok Serenának, én most csak labdaszedő voltam a pályán."
Eredmény, női egyes, döntő:
-----------------------------
S. Williams (amerikai, 2.)-Szafina (orosz, 3.) 6:0, 6:3
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását