2024. május 2. - Zsigmond

Ászok döntője lesz

A második helyen kiemelt amerikai Serena Williams és a harmadikként rangsorolt orosz Dinara Szafina játssza az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes küzdelmeinek szombati fináléját.
2009. január 29. csütörtök 09:12 - Hírextra
Az elődöntőben előbbi fantasztikus játékkal könnyedén nyert a negyedik helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyjeva ellen, utóbbi pedig honfitársát, Vera Zvonarjovát győzte le két szettben.

A 27 éves Williams karrierje negyedik döntőjére készülhet Melbourne-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben is megnyerte a viadalt. A 22 éves Szafina a második alkalommal jutott be Grand Slam-döntőbe, tavaly a Roland Garros fináléjában szenvedett vereséget a szerb Ana Ivanovictól.

A két játékos a tavalyi US Open elődöntőjében is találkozott egymással, akkor a fiatalabbik Williams-lány könnyedén, 6:3, 6:2 arányban diadalmaskodott.A szombati összecsapás győztese hétfőtől a világranglistán is átveszi a vezetést.

Eredmények, elődöntő:
nők:
----
S. Williams (amerikai, 2.)-Gyementyjeva (orosz, 4.) 6:3, 6:4
Szafina (orosz, 3.)-Zvonarjova (orosz, 7.) 6:3, 7:6 (7-4)

később:
férfiak, elődöntő:
Federer (svájci, 2.)-Roddick (amerikai, 7.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását