2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az ombudsman és az adósságkezelés szabályai

Nincs alkotmányos visszásság az adósságkezelés szabályaiban, de azok lehetnének hatékonyabbak - közölte az ombudsman az MTI-vel pénteken.
2009. január 30. péntek 14:55 - Hírextra
"Az adósságkezelési szolgáltatás fontos és hatékony állami alapjogvédelmi eszköz. Segíthet megelőzni a tartozásukat átmenetileg törleszteni képtelen emberek lecsúszását, akár hajléktalanságig vezető anyagi ellehetetlenülését" - mutatott rá Szabó Máté a hivatala által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az ombudsman a hatékonyabb megelőzésért javasolja "a szabályozás finomítását, rugalmasabbá tételét".

Az átmeneti fizetésképtelenséghez különböző okok vezethetnek, az adósságkezelési szolgáltatásban részt vevők személyes körülményeiben is bekövetkezhet jelentős változás. Ezért a biztos megfontolásra javasolta a szociális miniszternek, hogy tegyen lépéseket a rugalmasabb, arányosabb, a megelőzést hatékonyabban segítő jogi megoldás kidolgozására.

Az ombudsman szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben várhatóan növekszik majd az adósságkezelési szolgáltatás jelentősége. A szociális területen a megelőzés az államnak lényegesen kevesebb terhet jelent, mint a már bekövetkezett probléma, például a hajléktalanság kezelése - mutat rá Szabó Máté.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását