2024. május 10. - Ármin, Pálma

Térfigyelők Zalaegerszegen

A közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerarendszert helyeztek üzembe szerdán a zalaegerszegi autóbusz-pályaudvaron, ahol korábban tizenévesekből álló erőszakos csoportok zaklattak hasonló korú fiatalokat.
2009. január 28. szerda 16:18 - Hírextra
Zalatnai László, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatója az átadáskor elmondta: a kamerarendszert a közlekedési társaság nettó 850 ezer forintos költséggel építtette ki, a nagyobbik részt, 500 ezer forintot a város önkormányzata biztosította. A váróteremben két kamerát szereltek fel, az utasok le- és felszállóhelyeit pedig további öt kamera pásztázza.

A felvételeket a törvény szerint biztosított lehetőséggel élve legfeljebb 28 napig tárolják, azután törlik.

Gyimesi Endre (Fidesz) polgármester reményei szerint a térfigyelő telepítése hozzájárul a közbiztonság javításához, ugyanis az kiegészíti a város által üzemeltetett köztéri kamerarendszert, amelyet a korszerűsítés és kibővítés után a múlt héten mutattak be.

Az MTI kérdésére Kámán János városi rendőrkapitány azt mondta: a két rendszer nincs összeköttetésben egymással, de a Volán forgalmi ügyeletese folyamatosan nyomon követi a pályaudvar kameráinak képét, és azonnal jelezni tud a járőröknek. A rendőrség pedig bármikor hozzáférhet a rögzített felvételekhez, ha arra szükség van.

Balaicz Zoltán (Fidesz), a buszpályaudvart is magába foglaló városrész önkormányzati képviselője az oktatási és kulturális bizottság elnökeként emlékeztetett arra, hogy tavaly novemberben kezdeményezte a város hozzájárulását a kamerák telepítéséhez. Akkoriban ugyanis a megyei napilap arról számolt be, hogy tizenévesekből verbuválódott, erőszakoskodó csoportok tartják rettegésben a fiatalokat az autóbusz-pályaudvar környékén. A Zalai Hírlap írása szerint a rendőrök négy hasonló ügyben folytattak eljárást, de meglátásuk szerint a gyámügynek és a családsegítő szolgálatnak talán nagyobb szerepe lehet a deviáns viselkedésű fiatalok megfékezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását