2024. május 12. - Pongrác

Vajda és Fodor kezei a falon

A Hemingway Alapítvány által létrehozott Magyar Sportcsillagok Falán pénteken Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, valamint Fodor Zoltán olimpiai ezüstérmes birkózó örökítette meg kézlenyomatát és aláírását.
2009. január 23. péntek 12:14 - Hírextra
A Bozsik Stadionban rendezett eseményen Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke Vajdát méltatva arról beszélt, hogy Peking olimpiai bajnoka nehéz utat járt be, nemcsak a vízen, de az életben is sokszor kellett magát legyőznie. Az olimpia után vele készült interjúk az elnök számára emberi nagyságról tanúskodtak, mint mondta, meghatotta őt, ahogy Vajda a szüleiről, a környezetéről, Szeged városáról beszélt. Hozzátette: viselkedése példát mutathat, nemcsak a jövő bajnokai, hanem mindenki számára.

Maróthy István, a birkózók szövetségének szakmai alelnöke ismertette Fodor Zoltán eredményeit, útját a pekingi dobogóig. Szólt a birkózó édesapáról, Fodor Jánosról, akinek - amint megjegyezte - a szőnyegen is méltó utóda lett a fia.

A tenyerelés után Vajda azt mondta, nagy elismerés, hogy olyan társasághoz csatlakozhat, amelynek tagjai sikert, dicsőséget hoztak Magyarországnak.

"Mindig arra vágytam, hogy nagy sportoló legyek, az a munka, amit kisgyerekként elkezdtem, olimpiai aranyat hozott, most pedig hollywoodi szokáshoz hasonlóan ismerik el az erőfeszítésemet - fogalmazott.

Fodor Zoltán megjegyezte, kár, hogy nem ő beszélt először, mert így Vajda Attila lelőtte az ő gondolatait, és csak ismételni tudja.

Az olimpiai ezüstérmes birkózó később az MTI-nek arról is beszélt, hogy a pekingi siker nem változtatta meg, inkább az emberek hozzá való viszonya lett más, felismerik, előre engedik a sorban. A jövőt illetően hozzátette, bár a kemény felkészülést az újabb idényre már októberben megkezdte, az elmúlt héten egy makacs vírus ágynak döntötte.

"Az egyhetes kényszerpihenő alatt leépültek azok az izmok, amiket már magamra szedtem, az első edzésen viszont mestereim erre nem voltak tekintettel, nekem is mindent ugyanúgy végig kellett csinálnom, mint a többieknek. Bevallom, fáj is minden porcikám. Ha nincs ez a betegség, ma éppen Törökországba utaztam volna egy versenyre, de értelemszerűen ezt lemondtam. Az igazi nagy erőpróba áprilisban, az Európa-bajnokságon várt majd rám" - mondta.
A Magyar Sportcsillagok Falán - amely a Testnevelési Egyetem aulájában látható - ezzel 152-re nőtt a tenyerelők száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását