2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megbecsült utánpótlás?

A 2008-as évben kiemelkedő sikereket elért utánpótláskorú sportolókat jutalmazzák péntek este a Héraklész Gálán.
2009. január 22. csütörtök 09:40 - Hírextra
Az idén 20 olimpiai sportág 55 fiatal versenyzője részesül elismerésben, közülük többen a pekingi olimpián, illetve valamelyik tavalyi felnőtt világversenyen is eredményesen szerepeltek. A hagyományosan év eleji rendezvénynek ezúttal az Uránia Filmszínház ad otthont.

A díjazottak személyére előző évi eredményeik alapján a sportági szakszövetségek tettek javaslatot, s az ünnepi eseményen nemcsak a fiatalokat, hanem edzőiket is jutalmazzák. A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) utánpótlás-nevelési igazgatósága által szervezett gálán a 20 sportág fiú és leány egyéni, kis- és nagycsapatának legjobbjait szólítják a színpadra, valamint azt is kihirdetik, hogy az abszolút kategóriában kik lettek 2008 legjobb magyar utánpótláskorú sportolói.
Az államilag finanszírozott Héraklész-program keretében jelenleg 20 olimpiai sportág mintegy 1900 sportolója részesül rendszeres támogatásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását