2024. május 2. - Zsigmond

Röhögj sokat és lefogysz

Egy órányi intenzív nevetéssel legalább annyi kalóriát lehet elégetni, mint harminc percnyi súlyemeléssel - állapították meg brit kutatók.Véleményük szerint a nevetés annyira képes megmozgatni az emberi szervezetet, mint egy kisebbfajta aerobicgyakorlat:
2009. január 12. hétfő 18:30 - Hírextra
Nevetéskor a mellkas megemelkedik és visszahúzódik, ami a gyomorizmokat keményebb munkára készteti és ezáltal erősíti.A kacagás még a bőrre is jó hatással van, mivel legalább 15 arcizmot mozgat meg, s ezáltal megtornáztatja az arcot is.

Az immunrendszerre is jó hatással van, mivel segít a szervezetnek olyan fertőzések leküzdésében, mint a nátha vagy a köhögés.

Helen Pilcher neurológus, aki színészként is dolgozik, s aki a kutatást végezte, kijelentette: ezzel nem azt akarjuk tanácsolni, hogy mindenki 24 órán keresztül szappanoperákat, komédiákat nézzen a televízióban, de a karácsony utáni súlygyarapodást a nevetéssel igen jól tudjuk ellensúlyozni. "Természetesen el kell kerülni az extrakalóriák fogyasztásának csábítását, csokoládé majszolását, miközben kedvenc sorozatunkat nézzük".

Az egyik brit kereskedelmi televízió megbízásából végzett kutatása során az orvosnő megállapította, hogy egy órán át tartó erős nevetés száz kalóriát éget el, ami egy kis szelet csokoládénak vagy egy kis csomag chipsnek felel meg. Ugyanennyi kalóriát lehet elégetni félórányi súlyemeléssel vagy háromnegyedórányi porszívózással - idézte a kutatás megállapításait a The Daily Telegraph brit napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását