2024. április 30. - Katalin, Kitti

Összefogás kell

Az erdélyi magyar összefogás jegyében nemzeti lista állítását kezdeményezi a közelgő európai parlamenti választások előtt Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő pénteken Budapesten azt hangsúlyozta, hogy ennek
2009. január 9. péntek 19:51 - Hírextra
A legszélesebb társadalmi konszenzus alapján történő jelöltállítás eredményeként megerősödhet az erdélyi magyarság európai képviselete - mondta sajtótájékoztatóján Tőkés László, a sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint.

A sajtótájékoztató alkalmából kibocsátott újévköszöntőben a püspök úgy fogalmazott: "(...)a magyar nemzeti érdek iránt elkötelezett, hiteles rendszerváltó politikai és polgári erőknek Kárpát-medencei közmegegyezésre és határokon átívelő összefogásra irányuló tárgyalásokat kell kezdeniük - egy egységes magyar érdekvédelem és egy közös nemzetközi politikai érdekképviselet megteremtése érdekében".

Az EP-képviselő szerint az európai integráció folyamatába illeszkedő nemzeti integráció valós kiútnak ígérkezik "belsőleg és külsőképpen megosztott magyarságunk sokrétű válságából".
Az Európai Unió 27 tagállamában júniusban tartják az európai parlamenti választásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását