Összefogás kell

Az erdélyi magyar összefogás jegyében nemzeti lista állítását kezdeményezi a közelgő európai parlamenti választások előtt Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő pénteken Budapesten azt hangsúlyozta, hogy ennek

A legszélesebb társadalmi konszenzus alapján történő jelöltállítás eredményeként megerősödhet az erdélyi magyarság európai képviselete - mondta sajtótájékoztatóján Tőkés László, a sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint.

A sajtótájékoztató alkalmából kibocsátott újévköszöntőben a püspök úgy fogalmazott: "(...)a magyar nemzeti érdek iránt elkötelezett, hiteles rendszerváltó politikai és polgári erőknek Kárpát-medencei közmegegyezésre és határokon átívelő összefogásra irányuló tárgyalásokat kell kezdeniük - egy egységes magyar érdekvédelem és egy közös nemzetközi politikai érdekképviselet megteremtése érdekében".

Az EP-képviselő szerint az európai integráció folyamatába illeszkedő nemzeti integráció valós kiútnak ígérkezik "belsőleg és külsőképpen megosztott magyarságunk sokrétű válságából".
Az Európai Unió 27 tagállamában júniusban tartják az európai parlamenti választásokat.
Forrás: MTI