2024. május 2. - Zsigmond

Születésnapos Döglégy – videóval

Ma ünnepli születésnapját Ganxsta Zolee, a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb figurája, aki a celebvilágba is betört, bár ez nem tölti el akkora örömmel.
2009. január 7. szerda 14:15 - paulson
Ganxsta Zolee-ról a magyar tévénézőknek manapság lehet, hogy egy bizonyos főzőműsor jut először az eszébe, azonban ami a számunka lényeges, hogy zenészről van szó, méghozzá nem is akármilyenről.

Ganxsta jelenleg négy aktív zenekarban játszik, ami már önmagában véve nem kis teljesítmény. A Ganxsta Zolee és a Kartel nevet viselő formációról oldalunk hasábjain megfeledkeznénk (bár Zolee a frontembere), de még így is itt van nekünk a Sex Action, a KGB, és a „legfiatalabb”, a Jack Jack.

Időrendben haladva először a Sex Actionről emlékeznénk meg. A csapatba kerüléséről így vall Döglégy: „…átléptem a legendásan koszfészek dirty rock bandába, a Sex Action-be. Hosszú évek vidám önrombolása következett, amit most újraélesztünk.” A csapat úttörőnek számított ebben a műfajban, lazák voltak, mertek bátran a szexről énekelni, és még zeneileg hozták, amit kell. Mire e sorok írója elérte volna a koncertlátogató kort hozzájuk, addigra Actionként, más úton folytatták, ám 2004-ben újra összeállt a banda, ahogy ezt Zolee fentebb idézett sorai mutatják.

A KGB tevékenysége nem a hasonló nevet bitorló szervezettel hasonló, Zolee Kontor Tamással és Big Daddy Lacával hármasban szórakoztatják a közönséget és borzolják a kevésbé fogékonyak kedélyét. ( A honlap tanúság szerint videóklipjüket az esti sávba száműzték egy zenei csatornán, mert dohányzás, és sörnyitás látható benne)

A negyedik zenekar - melynek ötlete egy „mámoros éjszakán született - a Jack Jack stílszerűen négy tagból áll: a 2007-ben alakult, de igazán ismertségre csak tavaly tettek csak szert. A csapat tagjai nem igényelnek különböző bemutatást a magyar zenei életben jártasak számára, hiszen „régi motorosokról” van szó. Mester Tamás énekel (aki leginkább a róla is tanítványairól „elnevezett” együttes által vált ismertté), a Supernem frontembere, Papp Szabi tölti be a basszusgitárosi posztot, a magyar rockcsapatok közül az egyik legszélesebb körben népszerű Hooligansből Tóth Tibi erősíti még gitárfronton a zenekart. És végül, de nem utolsósorban a mai ünnepelt, Ganxsta Zolee, a dobok mögött.

Az eredetileg Zana Zoltánként anyakönyvezett zenésznek egy habos süteménnyel, bocsánat, söreménnyel kívánunk boldog születésnapot, a KGB zenekar tolmácsolásában.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását