2024. május 3. - Tímea, Irma

Angyal Zoltán búcsúzik

A kajak-kenu szövetségi kapitányi posztot 1997 januárja betöltő Angyal Zoltán számára különleges volt a 2008-as esztendő, nemcsak az olimpiai felkészülés és a pekingi játékok miatt, hanem mert ez volt az utolsó éve a nemzeti együttes szakvezetőjeként, jöv
2008. december 29. hétfő 14:30 - Hírextra
"Már tavasszal eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó olimpiám. Különösebb oka nem volt az elhatározásomnak, egyszerűen úgy éreztem, elég volt. Tizenkét év hosszú idő, s bár kívülről talán nem mindig tűnt úgy, de elég stresszes is volt ez az időszak. A döntésemben talán az is szerepet játszott, hogy az utóbbi másfél évben már éreztem némi bizalmatlanságot a szövetség elnökségének részéről. Másrészt úgy gondolom, tudni kell felállni és váltani" - mondta az MTI érdeklődésére Angyal, hozzátéve: nagy öröm volt számára, hogy vezethette a válogatottat, és büszke a sikerekre.

"Nem az én feladatom, hogy értékeljem a teljesítményemet, azt azonban jó érezni, hogy amióta bejelentettem a távozásomat, csak pozitív visszajelzéseket kapok" - fogalmazott a tréner, akinek vezetésével a magyar válogatott összesen 9 olimpiai és 72 világbajnoki aranyérmet gyűjtött.

Az idei évvel kapcsolatban a szakember azt mondta: nagyrészt megvalósultak az elképzelései, mert bár nagy viták előzték meg a válogatási rendszer kialakítását, végül - véleménye szerint - sikerült korrekt módon kialakítani az olimpiai csapatot.

"Az eredményekkel is elégedett vagyok, bár szerintem többet is ki lehetett volna hozni az együttesből. Összességében azonban úgy gondolom, soha rosszabb éve ne legyen a magyar kajak-kenunak."

Az év fénypontjaként a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó pekingi címvédését és a Kozmann György, Kiss Tamás kenupáros bronzérmét említette Angyal, mélypontként pedig egyrészt az utóbbi másfél évben kialakult, vitákkal teli helyzetet, amely szerinte nem méltó sem a sportághoz, sem hozzá, másrészt Kolonics György júliusi tragikus halálát nevezte meg.

Bár a szövetségi kapitányi posztot feladja, továbbra is a szövetség kötelékében kíván majd dolgozni, de hogy mi lesz a munkája, még nem tudni."Baráth Etele elnök úrral abban maradtunk, hogy az ünnepek után, január elején ülünk le beszélgetni a hogyan-továbbról" - zárta összegzését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását