2024. május 4. - Mónika, Flórián

Eladó űrsiklók

Megszerezhetők az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) hamarosan nyugdíjba vonuló űrsiklói - közölték a NASA illetékesei.
2008. december 19. péntek 11:56 - Hírextra
Az űrkutatási hivatal munkatársai ötleteket várnak, hol és hogyan tehetnék közszemlére hamarosan leálló, így áruba bocsátható űrsiklóikat. A három meglévő űrsiklóból egynek keresnek helyet iskolában, tudományos múzeumban vagy hasonló profilú szervezetnél.

Az űrügynökség szakembereinek becslése szerint mintegy 42 millió dollárba (8 milliárd forint) kerül majd egy-egy űrsikló előkészítése és a helyszínre juttatása. Egy űrsikló vélhetően a washingtoni Smithsonian Intézetbe kerül, a további kettőről még ötletelnek. Kisebb pénzűek abban is gondolkodhatnak, hogy nem egy teljes űrsiklót szereznek be, megelégszenek csupán egy hajtóművel 400 ezer és 800 ezer dollár között.

A Discovery, az Atlantis és az Endeavour várhatóan 2010 szeptember 10-ig nyugdíjba vonul a NASA-tól. Az ügynökség a jövőben újra a Hold-missziókkal foglalkozik, de átgondolják annak lehetőségét is, hogy a jelenlegi program folytatódjon. Amennyiben ez utóbbi eredménnyel zárul, minden űrsiklóügylet tárgytalanná válik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását