2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fotóalbum a városról

Az ötvenes, hatvanas és hetvenes évek Dombóvárja köszön vissza Erky-Nagy Tibor szerdán bemutatott Dombó retró című kötetének fotóiról. A szerző szavai szerint "Orwo-szagú", eddig nem publikált felvételek javarésze a kisváros épületeit, legfontosabb esemén
2008. december 11. csütörtök 06:54 - Hírextra
A dombóvári Városi Könyvtár kiadásában 1200 példányban megjelent kötet 180 oldalon közel háromszáz fotót közöl a város három évtizedéről. A város utcáit, üzleteit, politikai és társasági eseményeit bemutató képeket magánemberek, a dombóvári Áfész és a polgármesteri hivatal bocsátotta a kiadó rendelkezésére.

A könyvet a közönség figyelmébe ajánló Szabó Loránd dombóvári polgármester a bemutatón elmondta: a már elhunyt Dombai István diáira véletlenül akadtak rá a városháza pincéjében. A polgármester felhívta a figyelmet egy 1982-ben készült, s most megjelent légifelvétel-sorozatra is, amelyet "az akkori rezsim elméletéből következően hadititokként kezeltek".

A Dombó retró mások mellett fotókat közöl Nyers Rezső 1965-ös látogatásáról. Az MSZMP KB gazdaságpolitikai titkára a Minisztertanács és a SZOT Vörös Vándorzászlaját adományozta a Dombóvár és Vidéke Földműves Szövetkezetnek, egyben megtekintette a szövetkezet konfekcióáruházának kínálatát is.

A kötet borítója is a kor színvilágát idézi: piros, acélszürke és halványzöld címlappal, a hátlapon pedig a jól ismert narancssárga "casco" matricából kirakott "csao" felirattal.

Erky-Nagy Tibor az MTI-nek a kötetről úgy fogalmazott: egy kis szocialista iparvárost ismerhet meg belőle az olvasó.

A Dombó retró a szerző harmadik kötete. A 2000-ben megjelent Száz év Dombóváron című könyv 1900-tól 2000-ig, a 2006-ban napvilágot látott Dombóvár tegnap és tegnapelőtt című munka a kezdetektől napjainkig ismerteti a város történetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását