2024. május 3. - Tímea, Irma

Bush előkelő kérója

A Bush-házaspár a texasi Dallas egy előkelő negyedében vásárolt magának lakóházat; részben oda kíván visszavonulni januárban a Fehér Házból. A város északi részén fekvő Preston Hollow nem egyszerűen jómódú környék.
2008. december 8. hétfő 19:28 - Hírextra
Ot található Texas legpazarabb, legdrágább házai közül több, és ott él a szövetségi állam néhány leggazdagabb polgára.

George és Laura Bush idejének egy részét a rusztikus stílusú, négy hálószobás, négy fürdőszobás villában fogja tölteni, amely egy fákkal szegélyezett sétányon áll. A házaspár rendszeresen ellátogat majd 600 hektáros crawfordi farmjára is - közölte Sally McDonough, a Fehér Ház szóvivője.

A 2,1 millió dollárt (430 millió forintot) érő Bush-ház szomszédságában olyan dúsgazdag emberek élnek, mint Ross Perot üzletember, aki már kétszer is indult független jelöltként az amerikai elnökválasztáson, továbbá Tom Hicks, a Texas Rangers baseballcsapat tulajdonosa, Mark Cuban üzletember, a Dallas Mavericks kosárlabda-csapat tulajdonosa, valamint T Boone Pickens milliárdos és Harold Simmons republikánus adományozó.

A csaknem 800 négyzetméter alapterületű, 1959-ben épült házhoz egy félhektáros telek tartozik. Bushékkal együtt a Titkosszolgálat is "beköltözik" Preston Hollow-ba; az elnöki házaspárnak Bush mandátumának lejárta után is kijár a személyi védelem.

A The Wall Street Journal egy névtelenséget kérő helyi lakosra hivatkozva arról írt: egyesek arra panaszkodnak, hogy Bush beköltözésével, a turisták és az érdeklődők, továbbá a titkos ügynökök folyamatos jelenlétével véget ér a környék nyugalma.

Az amerikai sajtó egy része kiderítette: Preston Hollow-ban egészen 2000-ig érvényben volt a lakók szövetségének az az egyezsége, amely szerint csak fehér emberek számára engedélyezett a letelepedés. A szerződés szerint a körzetben élhetnek nem fehérek is, de csak mint a fehér háztulajdonosok házi szolgái.

A házaspár 1988 és 1995 között már élt Dallasban, de amikor Busht Texas kormányzójává választották, a fővárosba, Austinba költöztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását