2024. május 13. - Szervác, Imola

Afrika mosolygó partja - kiállítás és vásár

Gambia, Afrika legkisebb szárazföldi állama mutatkozik be november 28. és december 23. között a Merlin Színházban. A most nyíló kiállítás célja, hogy a bemutatott tárgyak, fotók és más dokumentumok segítségével hiteles képet nyújtson a Gambiában élőkről é
2008. november 26. szerda 06:30 - Hírextra
A kiállítást november 28-án Suha György tiszteletbeli gambiai főkonzul nyitja meg, a kiállított fotóanyagot készítő riporterek - Illisz Attila és Lukács Zoltán - részvételével.

A megnyitó napjának az is aktualitást ad, hogy november utolsó péntekje hagyományosan a Ne Vásárolj Semmit Nap, az értelmetlen túlfogyasztás elleni passzív ellenállás napja. A méltányos kereskedelem - nemzetközileg elterjedt szóval: fair trade - egyrészt lehetőséget nyújt arra, hogy a szegény országokban élők normális árat kapjanak kézműves termékeikért és terményeikért, másrészt alternatívát nyújt a tudatos vásárlók számára a jelenlegi kereskedelmi világrendszer számos igazságtalanságával szemben.

December 10-én Miért mosolyog Afrika? címmel az országot megjárt emberek kerekasztal-beszélgetésre invitálják az érdeklődőket.

A látogatókat a kiállítás ideje alatt afrikai dobosok és tradicionális gambiai ételek ragadják ki a magyar hétköznapokból - ígérik a rendezvény szervezői. A programokon meg lehet kóstolni a méltányos termelésből és kereskedelemből származó csokoládét, kávét és teát és vásárlásra is van lehetőség.

A gyerekek szerdánként alternatív földrajzórák keretében tudhatnak meg minél többet Afrikáról és a kontinens egyik legkisebb, de gyönyörű földrajzi adottságaival rendelkező országáról. A földrajzórákra osztályok, csoportok jelentkezését is várják.
A rendezvénysorozatra ingyenes a belépés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását