2024. május 12. - Pongrác

Orbán nagyobb adócsökkentést javasol

Orbán Viktor jó irányba tett, de apró lépésnek nevezte a jegybank hétfői fél százalékos kamatcsökkentését; a Fidesz elnöke hétfőn Budapesten újságírói kérdésre válaszolva továbbra is 6 százalékos alapkamatszintet javasolt.
2008. november 24. hétfő 17:13 - Hírextra
"Az irány jó, a mérték azonban rendkívül kevés" - mondta Orbán Viktor, miután találkozott Bernhard Worms-szal, az Európai Senior Unió elnökével.

A Fidesz elnöke közölte: továbbra is sürgetik a jegybankot, hogy újra és újra fontolja meg, és tegyen lépéseket a Fidesz által optimálisnak tartott hat százalékos mérték irányába.

A monetáris tanács hétfői ülésén csökkentette 50 bázisponttal 11,5-ről 11 százalékra a jegybanki alapkamatot.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a monetáris tanács előtt három javaslat szerepelt: a kamat tartása, valamint az 50, illetve 100 bázispontos kamatcsökkentés, amelyek közül jelentős többséggel a 11,5 százalékos alapkamat 0,5 százalékpontos csökkentéséről döntött a testület.

Orbán Viktor a Fidesz nevében a múlt héten kedden szólította Fidesz a jegybankot, illetve a kormányt a jegybanki alapkamat azonnali és radikális csökkentésére. A Fidesz 6 százalékos jegybanki alapkamatot javasolt, Orbán Viktor szerint csak így juthatnak a vállalkozók 10-11 százalékos kamatú hitelekhez, hogy megerősítsék vállalkozásaikat, és megtarthassák dolgozóikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását