2024. május 14. - Bonifác

Politikai szórólap lett egy levélből

Politikai szórólap keltett riadalmat Székkutason - jelentette be pénteken a polgármester.Varga Sándor (független) kifejtette: egy hivatalos levelet sokszorosított és terjesztett a településen valaki.
2008. november 21. péntek 18:51 - Hírextra
A szórólap egyebek közt azt tartalmazza, hogy a polgármester egy hatmillió forintos hitelről nem tájékoztatta megfelelően a falu képviselő-testületét és a lakosságot, s ezzel a pénz eltűnésének látszatát kelti. A levélből azt is megtudhatták a lakosok, hogy Székkutas súlyos anyagi helyzetbe került, és ezért vette fel a hitelt a hivatalos levelet feladó hódmezővásárhelyi Zsigmondy Béla Viziközműveket Üzemeltető Zrt.-től az év elején.

Varga Sándor az MTI-nek elmondta: a pénzt a képviselő-testület megszavazta, tehát nem igaz, hogy nem tudtak róla. A pénzt ráadásul fel sem használta a település, csak letétbe helyezték, tehát az sem igaz, hogy súlyos helyzetben lenne a település. A fejlemények miatt egyébként a pénzt még a lejárati idő előtt - ami december 31-e lett volna - a napokban vissza is fizették.

A politikus súlyos támadásnak nevezte a történteket, és azt mondta: a szórólapozás ügyében ismeretlen tettes ellen készül feljelentést tenni.

Kovács Pál, a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. alelnöke az MTI-t közlemény útján úgy tájékoztatta, hogy a zrt. vezetőségének mindeddig nem volt tudomása arról, hogy az általuk küldött levelek tartalma harmadik fél számára hozzáférhetővé vált volna, illetve azokat felhasználva Székkutas polgárait tájékoztatták volna a levelek tartalmáról. A cégtől illetéktelenül nem kerülhettek nyilvánosságra információk - áll az alelnök közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását