2024. május 5. - Györgyi

Önkormányzat nélkül

Feloszlatta magát legutóbbi ülésén a Pest megyei Nagymaros önkormányzata: a helyi választási bizottság jövő január 25-ére írta ki az időszaki választás időpontját - közölte a város jegyzője szerdán az MTI-vel.
2008. november 19. szerda 14:41 - Hírextra
Hütter Jánosné elmondta, hogy a 4.700 lakosú településen 3.700-an adhatják majd le voksukat arra, kit látnának szívesen a polgármesteri székben, illetve a 12 tagú új képviselő-testületben. Most zajlik a kopogtatócédulák összegyűjtése. A törvény előírása szerint az jogosult indulni a megméretésen, aki polgármesterjelöltként a szavazásra jogosultak három, a képviselői helyekért pedig a jogosultak egy százalékát megnyeri magának. Ez Nagymaros esetében 115, illetve 38 cédula összegyűjtését jelenti. Aki az időközi választáson akár csak egy szavazattal is többet kap majd vetélytársainál, az nyer.

Az előzetes információk szerint a polgármesteri posztért többen is indulni kívánnak, köztük a város jelenlegi, független vezetője is. Az új választásig egyébként a testület a helyén marad, s gyakorolhatja a város napi életéhez szükséges jogait - tette hozzá.

Petrovics László polgármester szerint a 7:5 arányban megszavazott önfeloszlatásra azért került sor, mert a testület egy részének érdekei nem érvényesülhettek kellő mértékben. Ezért a fideszes többség kezdeményezte az új választást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását