2024. május 4. - Mónika, Flórián

Junior Prima oktatási díjak fiataloknak

Az oktatás és a köznevelés szakmai tekintélyének erősítésében meghatározó szerepet vállaló tíz fiatal tehetség kapott idén Junior Prima díjat; az elismeréseket Beck György, a Vodafone Magyarország cég vezérigazgatója adta át csütörtökön Budapesten.
2008. november 20. csütörtök 13:55 - Hírextra
A Prima Primissima Alapítvány és a Vodafone az oktatás iránt elkötelezett fiatalok munkásságát második alkalommal díjazta. A díjat minden évben tíz 30 év alatti fiatal tehetségnek ítélik oda.

Idén Junior Prima díjat kapott Adorjáni Zsolt, az Akadémia Ókortudományi Kutatócsoportjának tudományos munkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Klasszika Filológia Tanszékének óraadó tanára, valamint Deli Gergely, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Államtudományi Karának egyetemi tanársegéde, aki a Mathias Corvinus Collegium igazgatóhelyetteseként tehetséges, többnyire szociálisan hátrányos helyzetű hallgatók képzéséért felel.

A díjat átvehette még Győri Balázs fafaragó is, aki a Nádudvari Népi Kismesterségek Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájában oktató; Bíróné Juhász Veronika, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének konduktor-tanítója; Kornai Júlia, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola matematika-biológia szakos középiskolai tanára; Réti Evelin, az egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény logopédusa, Várkonyi Péter, a Műegyetem Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék egyetemi adjunktusa, Vizi Bernadett, a Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda általános és középiskolai magyar-gép- és gyorsírás szakos tanára.

Két szervezet is a díjazottak között volt. A Nyíregyházi Főiskola Színházi Műhelye - amely Belinszki József tanár vezetésével működik - falusi és városi iskolákban lép fel. A másik szervezet a fiatal kutatók alkotóközösségéből álló Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinika kutatólaboratóriuma: a műhely tagjai az elmúlt öt évben csaknem száz nemzetközi tudományos közleményt és öt szabadalmat jelentettek be.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. A Junior Prima Díjat idén kilenc kategóriában adják át; az elismerés mellé a díjazottak hétezer eurót kapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását