2024. május 3. - Tímea, Irma

idane és Ronaldo ismét szegényekért gálázott

Zinedine Zidane és Ronaldo, valamint a barátaikból álló két csapat hatodik alkalommal futballozott a szegények megsegítéséért. A 2003 óta tartó sorozat legutóbbi állomása a marokkói Fez volt, ahol mintegy 30 ezer néző tekintette meg az európai, afrikai, d
2008. november 18. kedd 12:47 - Hírextra
Az AFP beszámolója szerint Ronaldo nem erőltette meg magát, mindössze húsz percet töltött a pályán, Zidane ugyanakkor aktív volt, ezúttal is elkápráztatta a közönséget, gólja, cselei, átadásai után többször skandálták a becenevét, gyakran hangzott fel a "Zizou! Zizou!".

A 6-6-os eredménnyel zárult mérkőzést az ENSZ fejlesztési programja szervezte, ennek nagykövete a két világbajnok futballista.

A találkozó bevételét a nélkülözők megsegítésére fordítják. Marokkóban egy júniusban közzétett felmérés szerint 2,8 millióan élnek a szegénységi küszöb alatt.

"Az 1200 éve alapított Fez büszke arra, hogy otthont adhatott ennek a szolidaritási mérkőzésnek" - mondta Naval el Mutavakel sportminiszter, az első nő, aki muszlimként állhatott dobogóra olimpián, egyben az első marokkói atléta, aki ötkarikás bajnok lett, mégpedig 1984-ben 400 m gáton.

"Mindenki, aki itt volt, valamilyen módon érintettnek érezte magát. Jó ügy érdekében gyűltünk össze, s ennek erős üzenete van: fel kell számolni vagy legalábbis csökkenteni kell a szegénységet Afrikában" - fogalmazott Zidane.

A szervezők jövőre Dubajba tervezik az immár hagyományosnak tekinthető gálamérkőzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását