2024. május 5. - Györgyi

Tarlós bevédte Orbánt

Tarlós István szerint Orbán Viktor nem kardoskodott amellett a Fidesz múlt keddi elnökségi ülésén, hogy a párt kezdeményezzen népszavazást a Fővárosi Gázművek eladásáról. A fővárosi Fidesz frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy a Fidesz elnöke
2008. november 17. hétfő 16:16 - Hírextra
Az Index hétfőn írt arról, hogy a Fidesz elnökségének hétvégi ülésén komoly vita zajlott arról, hogy kell-e helyi népszavazás a Főgáz Zrt. 50 százalékos önkormányzati részvénypakettjének eladásáról. Az internetes portál szerint a cégeladás megakadályozása érdekében a keményebb fideszes kiállást pártolta Orbán Viktor is, de végül az elnökség mégis a referendum ellen foglalt állást, Tarlós István ellenérvei hatására.

Tarlós István az MTI-nek ugyanakkor azt mondta: a hét végén nem volt elnökségi ülés, hanem a szokásos keddi ülésen volt szó erről a kérdésről.

A politikus elmondta: ő valóban azt tanácsolta Orbán Viktornak és az elnökségnek, hogy ebben a szituációban a Fidesz ne fokozza a feszültséget a népszavazással, mert könnyen fejlesztésellenesnek állíthatják be, teljesen alaptalanul. Mint mondta, mások már kezdeményeztek népszavazást az ügyben, de kérdéses, hogyan akarnak elvinni 700 ezer ember szavazni az európai parlamenti választások előtt két hónappal, amikor a főpolgármester-választásra mozdult meg 700 ezer ember.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Orbán Viktor akceptálta észrevételeit, és nem ő volt az, aki küzdött a népszavazásért, hanem az elnökség egy másik tagja. Tarlós István azt nem akarta elárulni, hogy kiről van szó, de azt hangsúlyozta, hogy nem Orbán Viktor kardoskodott a népszavazás mellett. Mint mondta, az elnökség végül elvetette a népszavazás ötletét, amit a végén már csak egyetlen ember támogatott.

Tarlós István már pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy bár megfordult a fejükben, hogy népszavazást kezdeményeznek a Főgáz-részvények eladása ügyében, de ezt elvették, mert az ország és a város jelenlegi helyzetében nem akarják a feszültséget növelni, és annak a hamis állításnak sem akarnak teret adni, hogy a Fidesz-KDNP nem akarja támogatni a megalapozott fejlesztéseket.

A Fővárosi Közgyűlés az MSZP, az SZDSZ és az MDF képviselőinek szavazataival múlt csütörtök délutáni, rendkívüli ülésén járult hozzá a Főgáz Zrt. 50 százalékos önkormányzati részvénypakettje privatizációs eljárásának a megindításához. Demszky Gábor főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzat által 2011-ig megvalósítandó fejlesztések EU-támogatási önrészéhez szükség van erre a bevételre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását