2024. május 5. - Györgyi

Egy csepp Antónia

Együttes erővel akár még életet is menthetnek! November 16-án 10 és 18 óra között kiderül, hogyan. Ismét Egy csepp Világnap! A kezdeményezés megálmodója Erős Antónia, aki már harmadszor hívja életre a rendezvényt, az Egy csepp figyelem Alapítvány szárnyai
2008. november 15. szombat 14:40 - Hírextra
- Nem véletlen, hogy a 10 ezer férőhelyes SYMA Sport- és Rendezvényközpont a helyszín, hiszen tavaly már közel 8 ezer érdeklődő volt. Nő a rendezvény népszerűsége, ráadásul ez egy olyan program, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozást. Nem csupán számos térítésmentes szűrést és tanácsadást vehetnek igénybe a látogatók, hanem gyermekprogramok, koncertek várják őket. Ez egy olyan beltéri rendezvény, ahol minden együtt van, hogy az egész család jól érezze magát, ráadásul közben az egészségükkel is törődhetnek. Idén lesz egy Pöttöm Park is, az RTL Klub támogatásával, a legkisebbeknek – mondta Antónia az RTL Bulvárnak.

Az Egy csepp Világnapon Szandi, Csonka András, a Fiesta, a Sugarloaf, a Groovehouse, Gryllus Vilmos, a Kolompos és a Csillagszemű együttes szórakoztatja a közönséget, és a rajongók találkozhatnak a Barátok közt sztárjaival is. Az esemény házigazdája pedig Erős Antónia és Szellő István lesz.

A hírességek együttes erővel szeretnék felhívni a figyelmet a cukorbetegség veszélyeire és a megelőzés fontosságára.

- Ismert emberek által egy-egy üzenet talán könnyebben eljut mindenkihez. Ha valaki pedig érintett egy betegségben – akár saját maga, akár a családja kapcsán -, akkor még hitelesebb. Különféle szervezetek, más betegcsoportok kerestek már meg engem is, hogy álljak melléjük. Erre mindig az a válaszom, hogy természetesen szívesen segítek, ha tudok, a sajtókapcsolataimon keresztül, de mint arc, nem szeretnék. Úgy gondolom, olyan embert kell találni, aki közvetve vagy közvetlenül érintett egy problémában.

A híradós mindig nyíltan beszél cukorbetegségéről, és azon dolgozik, hogy ha valakinek hasonló problémája van, mindenképpen időben felismerje, és eljusson a megfelelő szakemberhez.

- Sokan fordulnak hozzánk, különféle problémákkal, ez azt jelzi számomra, hogy sikeres a szervezet. Még akkor is, ha nem mindenki van tisztában azzal, milyen feladatot vállaltunk fel. Van olyan, amikor mi nem tudunk segíteni, de ilyenkor továbbirányítjuk az illetőt a megfelelő helyre. Olyankor is igyekszünk megoldást kínálni, ha valaki például nem elégedett a kezelőorvosával, vagy érdeksérelmi gondjai vannak. Ha közvetlenül nem is tudok segíteni, a nyilvánosság erejével talán igen.

Az Alapítvány működése óta számos embernél sikerült idejében felfedezni a cukorbetegséget.

- Ez a legfontosabb, hiszen a korai felismeréssel akár életveszélyes szövődményektől is megóvhatjuk az illetőt. A legfontosabbak számunkra a visszajelzések, ilyenkor érezzük igazán, mennyire fontos a munkánk! Nemrégiben nagy port kavart annak a két és fél éves kisgyermeknek az esete, akit cukorbetegsége miatt nem vettek fel az óvodába. Az édesanyja írt egy levelet az Alapítványnak, mi pedig kiálltunk mellette. Azóta, ha a kicsi meglát a tévében, mondogatja a nevem, Toncsi néninek hív. A mamája ugyanis elmagyarázta neki, hogy miben próbálok nekik segíteni. Igazán megható ilyen történeteket hallani!
Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását