2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyolcezer cím a nemzetközi könyvvásáron

Mintegy nyolcezer könyvcímmel jelentkezett több mint száz kiadó a hétvégén zárult XIV. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amelynek díszvendége Eginald Schlattner erdélyi szász író volt - tájékoztatta az MTI-t Káli Király István, a vásárt szervező Ro
2008. november 10. hétfő 09:40 - Hírextra
A könyves szakember elmondta: 39 kiadó és könyvkereskedő állított fel egyéni standot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokában. Közöttük a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete is, amely 23 magyarországi kiadó kiadványait hozta el a vásárra. Káli Király István eredményesnek tartja az idei vásárt, mert a kiadóknak sikerült megismételniük a tavaly elért üzleti forgalmat.

A körülbelül 150-160 ezer fős lakosságú erdélyi város lakóinak könyvvásárlási kedvéről a szervező elmondta: tavaly ugrásszerűen megnőtt az eladás a korábbi évekhez viszonyítva, ami annak tulajdonítható, hogy a romániai pedagógusok éppen akkor kapták meg a százeurós könyvvásárlási utalványt. Örvendetes viszont - tette hozzá -, hogy az idén is a tavalyi csúcshoz mérhető könyvmennyiség kelt el.

A vásárnak számos kísérőrendezvénye volt, a könyvbemutatók és irodalmi estek mellett például a diáksarokban a romániai érettségin tételként szereplő regények alapján készült filmeket vetítettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását