2024. május 4. - Mónika, Flórián

Őszi érettségi 14500 diáknak

A tavalyinál ötszázzal több diák, összesen 14 és fél ezren közel 17 000 érettségi vizsgát tesznek le idén ősszel. Az Oktatási Hivatal jelentése szerint 1900 emelt szintű, és , 15 000 középszintű vizsgára kerül sor. Az írásbeli vizsgák már lezajlottak, no
2008. november 7. péntek 18:03 - Hírextra
Az előrehozott vizsgák száma és aránya a tavalyihoz képest nőtt, ez teszi ki a vizsgák több mint a felét. A második leggyakoribb előforduló vizsgafajta az ún. „rendes” érettségi vizsga, míg a javítóvizsgák aránya csak harmadik az ősszel előforduló vizsgák között. Emellett a már érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők közül több mint ezren kiegészítő ill. ismétlő érettségit tesznek, és több százan élnek a szintemelő vizsga lehetőségével is.

Az őszi érettségizők választásaik szerint ezúttal 46 tárgyból tesznek emelt szintű, 101 tárgyból pedig középszintű vizsgát. Az Oktatási Hivatal szerint az oktatási reform egyik első lépéseként bevezetett kétszintű érettségi vizsga sikeresnek bizonyult. Kiszámíthatóbb a rendszer, mert világosak és egyértelműek a vizsgatárgyi követelmények, és igazságosabb, mert – legyen szó az ország bármely középiskolájáról – az érettségiző diákok tudása egységes követelményrendszer alapján mérettetik meg. A diákoknak nagy könnyebbséget jelent az is, hogy nem kell kétszer vizsgázniuk, hiszen a 2005-ben bevezetett új érettségi rendszer – a művészet és művészetközvetítés képzési terület kivételével ¬– kiváltja az egyetemi és főiskolai felvételi vizsgákat.
Forrás: Gáti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását