2024. május 5. - Györgyi

Elhízás ellen tejtermék

Hasznos lehet a tejtermékek fogyasztása azoknak, akik karban szeretnék tartani testsúlyukat, a sajt vagy a joghurt ugyanis jelentősen hozzájárul a zsírégetéshez, így akár több kalóriát is ehet, aki sok, tejből készült terméket fogyaszt.
2008. november 7. péntek 08:22 - Hírextra
A felmérés eredményét kicsit árnyalja, hogy azt a brit nemzeti tejipari társaság készítette, az adatokat azonban a Nutrition and Metabolism című, táplálkozási tanácsokat adó szaklap is közölte.

A kutatási eredmények nem bizonyítják, hogy ha naponta háromszor tejterméket fogyasztunk, azzal csökkenthetjük súlyunkat, az azonban kiderül belőlük, hogy a tejből készült áruk nagyobb mennyiségű fogyasztásával több kalóriát vihetünk be a szervezetünkbe anélkül, hogy ez súlynövekedést okozna.

Az ajánlásra tehát azoknak érdemes felfigyelni, akiknek nagy problémát okoz, hogy visszafogják étkezésüket a súlynövekedés megakadályozása érdekében.

Korábbi kutatásokból az derült ki, hogy a kalciumban gazdag étrend hozzájárul a fogyáshoz és a zsír leépítéséhez a túlsúlyosaknál, mindezt patkányokon elvégzett kísérletekkel igazolták a vizsgálat készítői.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását