2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Saját filmjét másolva gyilkolt a producer

Saját forgatókönyve alapján gyilkolt egy 29 éves kanadai producer, akinek hétfőn kellett először megjelennie az ügyben a bíróság előtt.
2008. november 4. kedd 17:13 - Hírextra
A pénteken edmontoni otthonában őrizetbe vett Mark Twitchellt azzal vádolják, hogy filmstúdióként használt bérelt garázsába csalta, megkínozta, majd feldarabolta a 38 éves Johnny Brian Altingert. Az áldozatot október 10-én látták utoljára, amikor első randevújára indult egy interneten megismert lánnyal.

"Egy csomó arra utaló adatunk van, hogy Twitchell istenítette Dextert (az ismert tévésorozat igazságosztó sorozatgyilkos hősét), és arról is, hogy megpróbált a bőrébe bújni" - idézte Mark Anstey edmontoni gyilkossági nyomozó beszámolóját hétfőn a kanadai sajtó.
"Egyértelműen előre eltervelt volt a gyilkosság. Rengeteget gondolkodott és dolgozott rajta" - szögezte le a detektív.

Twitchell filmje - amely feltehetően Altinger halálának forgatókönyvéül szolgált - arról szólt, hogy a gyilkos nőnek kiadva magát elcsal egy interneten randizó férfit, egy garázsban megöli és feldarabolja, majd megszabadul a maradványaitól.

A garázs szomszédságában élők semmit sem tudtak róla, hogy mi zajlik a helyiségben. Az volt a benyomásuk, hogy filmeznek, ám az ablakok be voltak ragasztva, így semmit sem láttak.
Altinger röviddel eltűnése után a következő e-mailt küldte barátainak: "Találkoztam egy rendkívüli nővel, Jennel, aki meghívott egy szép, hosszú trópusi vakációra. A Costa Rica-i házában leszünk, ahol a telet tölti."

Sem az ismerősei, sem Anstey nyomozó szerint nem vallott Altinger stílusára egy ilyesfajta üzenet. A tartózkodónak tartott férfi a motorok megszállottja volt, tíz éve költözött Edmontonba, az olaj- és gáziparban dolgozott.

Twitchell viszont elég sok időt töltött netezéssel, saját Facebook-honlapján számolt be a készülő produkcióiról, és egy bejegyzésben egyes szám harmadik személyben úgy írt magáról, mint aki céljaiban nagyon hasonlít Dexter Morganra.

Augusztusban a producer amatőr színészeket keresett a neten, akik szeptember utolsó hetében ingyen dolgoznának készülő rövid krimijén.A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy egy héttel Altinger eltűnése előtt (október 3-án, tehát a forgatáshoz gyanúsan közel) a helybeliek láttak kirohanni egy férfit a garázsból, akit egy fekete-arany hokisisakos ember üldözött. Twitchell lakásán letartóztatásakor megtalálták a maszkot.

A gyilkossággal vádolt producer kétgyermekes családapa, aki blogja szerint boldogan él feleségével. Élete legfontosabb munkájának a Star Wars: Secrets of the Rebellion (Star Wars: a felkelés titkai) című alacsony költségvetésű filmet tartja. Honlapján kifejtette: "arra született", hogy helyrehozza, amit George Lucas elszúrt, amikor a történet helyett inkább a speciális effektusokra helyezte a hangsúlyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását